Zoete Aardappel Frietjes

Zoete Aardappel Frietjes

Dit recept maak ik minstens 2 keer per week, oké misschien wel vaker. Ik vind het gewoon zó onwijs lekker en er zijn wel wat receptjes van zoete aardappel friet in omloop. Maar nu show ik je mijne!

Ingrediënten
1 grote zoete bataat (oranje)
1 el kokosolie, vloeibaar
flinke snuf himalaya zout
1 tl kurkuma
1 tl paprika poeder, zoet
1/2 tl kaneel
snuf cayenne

Update:
Ik doe er zelf nu altijd 1 el maïsmeel doorheen (polenta) dan worden ze nog knapperiger!

Bereiding
Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius.

Snijd de zoete aardappel in een hele dunne friet vorm, mét schil er nog aan want dat maakt het juist lekker. Was hem dus wel goed en haal eventuele gekke plekjes weg en drep hem goed droog! HEEL belangrijk voor knapperige frietjes.

Meng alle kruiden met elkaar in een diepe kom. Doe daar de olie bij en roer goed. Gooi daar de frietjes in en hussel tot dat alles bedekt is.

Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en strooi de frieten hierop uit. Verdeel gelijkmatig, want als ze bovenop elkaar zitten worden ze niet knapperig!

Bak de frietjes in zo’n 25 minuten in het midden van de oven, draai de frieten wat om en dan verplaats je de plaat naar één plek hoger in je oven (met bovengrill). 

Et voilà perfecte zoete bataat friet

Tip: En hier mag je af en toe best van genieten met wat mayo natuurlijk 😉

8 Comments

 1. De kruidencombi is idd heerlijk, maar de bataat komt wederom niet knapperig uit de oven. Heb al zoveel geprobeerd… Ze lagen ver uit elkaar, maar de gewone aardappelfrietjes (die ook heerlijk zijn met deze kruiden) waren wel goed, maar deze niet. Help?!

  • Hi! Ik heb toevallig gisteren ontdekt hoe ik ze echt VEEL knapperiger krijg, dus heb het recept meteen voor je aangepast! Zo moet het lukken, geniet ervan xx

 2. Hoor het graag.

 3. Hoi,

  Hoe lang moeten de frietjes bakken op de hogere plek in de oven?

  • Hoooi! Zon 5 minuten maar kan per oven verschillen – tot ze bruin en knapperig zijn gebakken! Enjoy Xx

   • Thnx! Heb je de oven dan op ovenstand of grill stand? Wij hadden het precies gedaan zoals beschreven maar ze waren nog niet knapperig, wel lekker hoor, maar niet knapperig helaas. Groetjes 🙂

    • ja de boven grill heb ik dan aan! Wat jammer, zou wel moeten! Maar nou moet ik zeggen zo knapperig als uit de frituur worden ze natuurlijk nooit in de oven 😉

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*