Yoga Wellness en Detox Retreat

Yoga Wellness en Detox Retreat

Zoals jullie waarschijnlijk al op mijn instagram voorbij hebben zien komen, heb ik een aantal dagen in Sauna, Beauty en Wellnessresort de Thermen Bussloo vertoefd. Mij werd van alle kanten gevraagd wat ik precies aan het doen was, waar dit was en hoe ik het heb ervaren.

Hierbij mijn ervaring!

217718

In de Thermen (echt de aller mooiste die ik ooit heb gezien in Nederland) ligt vlakbij Apeldoorn. Het ligt vlakbij het meer van Bussloo, dus in een geweldig natuurgebied, en heeft echt werkelijk waar álles op het gebied van wellness. Tientallen sauna’s, baden, rustruimtes en een grote tuin. Ook meerdere restaurant’s en ontelbaar veel beauty en massage behandelingen. 

Hoe ik hier terecht kwam?

Ik deed mee aan het programma: Detox & Yoga retreat van het Banyan Centre. Dit programma houdt in dat je 3 dagen lang sapvast of mild sapvast, yoga beoefent, mediteert, workshops volgt en geniet van wellness in combinatie met 2 overnachtingen in het prachtige luxueuze hotel. Ik had al eerder een detox gevolgd, maar nog nooit op een manier waarbij alle aspecten aan bod komen. Want wat ik heb geleerd, is dat gezondheid en detoxen niet alleen te maken heeft met je voeding maar ook met je “mind”. Juist met het combineren van sapvasten met yoga en mediteren geef je je lichaam pas echt rust.

IMG_7233
Yoga en ademhalingsoefeningen ondersteunen namelijk de afvoer van afvalstoffen en ontspannen je zenuwstelsel waardoor je lichaam tot rust kan komen. Daarnaast volg je verschillende workshops op het gebied van je “mind” én natuurlijk op het gebied van voeding. Tips en kennis die je mee naar huis kan nemen en waar je NA dit weekend ook daadwerkelijk wat aan hebt. 

IMG_7256
Wandelen rondom het meer van Bussloo

De eerste dag begon ik met een enorme wandeling en daarna werden we welkom geheten met juice en uitleg over het weekend met een programma in de “huiskamer”.

Gedurende de hele dag is er een speciale ruimte, de huiskamer, beschikbaar waar de coaches zitten voor vragen, steun en waar je kan loungen, boekje lezen of even een kop thee drinken. Als er iets is kan je dus altijd bij iemand terecht.

Dit weekend deed ik samen met een vriendin en werd georganiseerd in groepsverband. Geluk had ik met deze onwijs leuke, inspirerende groep van vrouwen. Na het kennis maken met de groep en de twee coaches – 1 op het gebied van detox en voeding en een op het gebied van yoga en health- zijn de vriendin en ik de verschillende sauna’s uit gaan proberen. Aan het einde van de dag meer sap en een workshop over voeding. Ondanks dat ik al veel wist van voeding, heb ik toch weer wat extra dingen bijgeleerd. Dingen waar ik ook nu, thuis nog veel aan heb. 

IMG_7271
Vriendinnetje Jacomien en ik blij in onze badjas

We sloten de dag af met een heerlijke, ontspannende, yoga sessie. Voor mij was ook yoga nog altijd een soort sport, maar dit is zoveel meer!

IMG_7241
De Yoga ruimte

De tweede dag startten we al vroeg met een wat actievere yoga sessie en daarna ontbijt, meer sap. Daarna een workshop over hoe je je lichaam moet detoxen op het gebied van je mind, want ook dat is belangrijk voor je gezondheid. En wauw wat is dit waar, de detox werkte voor mij echt een stuk beter omdat ik voor het eerst echt leerde ontspannen te raken. Iets wat ik altijd al moeilijk heb gevonden, maar iets dat zo simpel, zo belangrijk voor je lijf is! Dankzij de yoga coach heb ik tips en trucs gekregen om ook thuis te gaan mediteren en te gaan ontspannen. 

IMG_7251
Yoga om 7.30uur ‘s ochtends, heerlijk wakker worden

Na de workshop stond er een heerlijke massage en meer sauna en wellness op het programma. ‘s Avonds weer een yoga sessie, maar ik had slecht geslapen en voelde mij niet lekker dus ik kroop mijn bed in en luisterde naar mijn lichaam – weer zo’n belangrijke les – en rustte uit.

IMG_7266
Hoe heerlijk? Gewoon rondslenteren in je comfy badjas

De volgende dag was alweer de laatste. Na de vroege yoga les, weer tijd voor wellness en nog een korte workshop. Afscheid nemen van de coaches en de groep. 

Eerlijk is eerlijk; ik dacht ik leef al gezond hoeveel kan dit weekend teweeg brengen? Ik was dus enigszins sceptisch.  Maar dit weekend heeft oprecht mijn verwachtingen overtroffen. En ik werd zo rustig en ontspannen! Eenmaal thuis weer rustig gaan opbouwen (je krijgt ook tips en trucs mee voor het opbouwen na het programma en ook een week voordat je begint aan het programma om af te bouwen).

En ik heb er nu nog baat van, ik zal ongetwijfeld wat gewicht hebben verloren, maar ik ben vooral een stuk fitter, relaxter en gezonder. En iedereen uit de groep dacht hier exact hetzelfde over.

Dankjewel Banyan Centre, voor het mogelijk maken van zo’n geweldig programma! Ik zit stukken beter in mijn vel en ik kan het oprecht iedereen meer dan aanbevelen om jezelf dit programma te gunnen. Ik weet zeker dat ik het zelf met liefde nog een keer zou willen ervaren. 

♥ 

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*