Getest: De nieuwe Versapers 4G (inclusief recept)

Getest: De nieuwe Versapers 4G (inclusief recept)

Ik hou onwijs van sappen en smoothies. Een smoothie neem ik vaak als ontbijt, maar ik probeer ook elke dag een verse slowjuice te drinken. Op die manier krijg je gewoon zo ontzettend veel vitamines en mineralen binnen en probeer die kilo’s aan groentes en fruit maar in een smoothie te verwerken. 

Je kunt je dan ook wel voorstellen dat ik zo blij als een klein kind was, toen ik onlangs een cadeau doos uitpakte en hier de Versapers 4G in zat. Ik had al meerdere malen goed research gedaan naar welke slowjuicer goed was en had mijn ogen op de verkopers laten vallen. 

Maar waarom gebruik ik nou graag een slowjuicer? En wat kan je ermee?

Waarom een slowjuicer? 

Je kunt op verschillende manieren sap maken, maar de beste manier is door middel van een slowjuicer. Hiermee maak je de heerlijkste groente en fruit sappen. 

Je kunt ook in plaats van sap smoothies maken met een blender dan krijg je volle, vullende smoothies die perfect zijn als bijvoorbeeld ontbijt of snack. Voor een lekkere smoothie snijd je dan het fruit klein, bijvoorbeeld een appel en dan moet je ook de klokhuis eruit halen. 

Met een sapcentrifuge kun je ook sap maken. Dan gaan de appels er inclusief klokhuis in en maak je bijvoorbeeld zodoende een appelsapje. Met een sapcentrifuge wordt het fruit door een ontzettend snel ronddraaiende rasp geduwd. De pulp die daardoor ontstaat, wordt gescheiden van het sap. De uiteindelijke opbrengst is pulp en sap. De voedingsstoffen en mineralen die je overhoudt zijn minimaal. Het nadeel van een sapcentrifuge ten opzichte van een slowjuicer is dus, dat je de groente en fruit “stuk”, maakt waardoor je wel sap krijgt maar je niet alle vitamines en mineralen uit de groentes en fruit eruit haalt. 

Met een slowjuicer maak je door de langzame, koude persing de áller lekkerste sapjes. Dit werkt heel anders dan bij een sapcentrifuge. Het fruit wordt gemalen en gekneusd alvorens het wordt geperst. Doordat de slowjuicers het fruit voorverwarmen, hoeft het persmechanisme van een slowjuicer lang niet zo hard zijn best te doen als dat van een sapcentrifuge. De spaopbrengst is niet lager, maar juist hoger dan die van een sapcentrifuge. De smaak van de sap is ook heel anders dan de sapjes van een sapcentrifuge en met een slowjuicer behoud je ook alle waardevolle vitaminen en mineralen van het fruit en de groente. 

Wat maak je met een slowjuicer?

Uiteraard maak je de lekkerste slowjuices met een slowjuicer. Maar daarnaast heb je ook altijd wat “pulp”. De resten van je groente en fruit. Hartstikke zonde om die weg te gooien, want die zit boordevol essentiële vezels. Hiermee maak je bijvoorbeeld een bietenspread voor op brood (meng de pulp met wat geitenkaas, zout en peper) of je gooit de resten van je wortel door cakes en zelfs smoothies wat ik vaak doe.  

IMG_1024

De Versapers 4G

De Versapers 4G is de nieuwste generatie Slowjuicer. Hij heeft een snelheid van ongeveer 43 toeren per minuut, dit is significant lager dan de meest bestaande slowjuicers. Dit betekent dat het sap langzaam uit het fruit of de groente wordt geperst. De 4G heeft extra snijvlakken, wat voor optimale kneuzingen en dus rendement zorgt. Ondanks de naam is het apparaat bepaald niet sloom, in 5 minuten had ik 600 ml sap klaar staan. Het sapreservoir van de nieuwste Versapers is ook heel handig, extra groot. 

Wat ik zelf ook heel fijn vind, is dat hij ontzettend stil is en makkelijk is schoon te maken. Daarnaast is hij ook nog eens gemaakt van sterk materiaal (100 % BPA vrij).

Wanneer je nog nooit een slowjuicer hebt gebruikt, lees dan wel echt even de handleiding (ja, ik geef toe dat ik dit normaal altijd oversla haha). Want het is wel even een kunstje om hem in elkaar te zetten, maar als je dit eenmaal door hebt is het weer heel simpel. 

Ik ben meteen aan de slag gegaan om hem te testen met een power juice met rode bieten en dit ging erin: 

Power Juice
2 wortels
1 grote rode biet
stukje gember
1 sinaasappel en een klein appeltje. 

IMG_1023

Wanneer je slowjuices maakt let dan wel op dat je de groentes wat kleiner snijdt. Met name wortels en pastinaak als lange dunne frieten (geen ronde schijfjes) en bleekselderij en venkel in stukjes van 1-2 cm. Het beste is, vooral wanneer je kruiden zoals basilicum of peterselie erin doet, dat je de producten om en om erin doet. Zo blijft er niets aan de zeef plakken maar wordt het door de hardere groentes en fruit door de zeef geperst.

En zó kwam het eruit!

IMG_1025

Naast slowjuices koud drinken, kan je bijvoorbeeld ook een sap maken van bieten en dille en die opwarmen voor een heerlijk soepje! Daarnaast kan je zelfs je eigen notenmelk maken! 

Of terwijl genoeg mogelijkheden met de Versapers! Dus ik ga nog even leuk aan de slag met de slowjuicer in de keuken om wat inspirerende recepten voor jullie creëren! 


Wil je ook een Versapers 4G?

Bestellen
Je kunt de slowjuicer hier bestellen voor €469,-

www.versapers.nl

En voor mijn trouwe lezers heb ik een speciale actie code kunnen regelen, maar liefst €50,- korting. Deze korting is geldig tot en met 31 januari.


Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd, maar doen niet af aan mijn mening over het product.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*