Snelle No Rice Sushi Rol

Snelle No Rice Sushi Rol

Hey allemaal

Heb vandaag toch zon leuk receptje voor jullie allemaal! Ik had een hele drukke ochtend en kwam mega hongerig om 13.15uur thuis… LUNCH! koelkast open getrokken en daar keek een zielige halve avocado en een half pakje surimi sticks mij aan.. ik dacht meteen SUSHI! Maarja.. moet je weer rijst koken, dat moet weer afkoelen.. dus ik verzon een snellere en gezondere versie!

Ingrediënten

3 eiwitten
groente als komkommer, wortel, bosui wat je maar wilt
avocado
vis als gerookte zalm, tonijn of surimi sticks (uiteraard kan je hem ook helemaal vega maken!)

Bereiding
Maak eerst je eiwit “pannenkoek”. Kluts 3 eiwitten samen in een bakje met 1 tl stevia, 1 tl sojasaus en bak deze dan gaar en licht bruin in een koekenpan en laat hem afkoelen.

FullSizeRender-1

Snijd alle groente in sushi-handig formaat en zet opzij.

FullSizeRender-2

Pak een nori vel. Leg hierop je eiwit “pannekoek”, ik deed er wat wasabi mayonaise op en sesamzaadjes en belegde hem daarna met mijn gesneden groente, avocado en surimi sticks (de rest at ik op ;-)).

FullSizeRender-3
Rol je sushi roll nu op en snijd af.

IMG_1043

En nu smullen maar!!! Enjoy =))

 

2 Comments

  1. Lekker!
    Ik ken hem ook met bulgur, quinoa of met noedels, en dan vooral Vietnamese noedels want die bevatten heel weinig calorieën maar wel veel voedingsstoffen.

    • Ja goede!! En met quinoa ook wel eens gemaakt inderdaad!! Maar dit was vooral zo handig als je heeeeel snel wilt eten, de eiwit omelet koelt namelijk zo af en is zelf binnen 2 minuten gebakken!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*