Tasteology by AEG op de Taste of Amsterdam

Tasteology by AEG op de Taste of Amsterdam

Na de workshop Food Fotografie op de Taste Of Amsterdam was ik aansluitend uitgenodigd om te komen kijken bij AEG. Hier kregen wij een documentaire te zien, Tasteology. Een erg leuke en leerzame film waarbij men in 4 stappen (Bron, Verkoelen, Verwarmen en Beleving) liet zien hoe je kookresultaten kan bereiken die duurzaam, voedzaam en smaakvol tegelijk zijn. 

IMG_9608-1

Tijdens de documentaire werden wij ook nog eens verwend door geweldige recepten die allemaal een aansluiting hadden bij de video’s. Alles bedacht en gepresenteerd door Jozef Youssef. Jozef is de Creative Director en Chef van Kitchen Theory afkomstig uit Groot-Brittannië. Een gepassioneerde Chef met een meer experimentele vorm van de gastronomische keuken.

En gepassioneerd is hij zeker! Het was ontzettend leuk om een chef met zulke kwaliteiten te zien en te horen. Daarnaast waren de gerechten die werden geserveerd ook door hem bedacht en ik kan je vertellen, de gerechtjes waren echt heerlijk!

IMG_9606-1

IMG_9609-1

IMG_9636

De film werd dus in 4 delen gepresenteerd, Bron, Verkoelen, Verwarmen en Beleven. Een belangrijk element wat overal weer werd genoemd en terug kwam, was voedsel verspilling. Iets wat eigenlijk veel meer aandacht zou moeten krijgen want we gooien met z’n allen kilo’s aan voedsel weg. Eeuwig zonde! Wat kun je hier aan doen? Nou, tijdens deze film leerde ik bijvoorbeeld dat je voedsel tot wel 3 keer langer kunt bewaren wanneer je het op de juiste plek bewaart! Vlees en vis hoor je onderin je koelkast te bewaren, waar het vochtiger en kouder is. Bovenin leg je groenten en fruit en potjes en blikjes doe je in de deur, daar is het het warmst. Maar niet alles bewaar je in de koelkast. Appels, tomaten en aardappelen bijvoorbeeld kun je het beste helemaal niet in de koelkast bewaren. 

In de video’s kwam van alles aan bod. Zo werd er ook verteld dat koken op de juiste temperatuur zorgt voor een veel betere en intensere smaakbeleving. Zo zag je in de video “Verwarmen”, de grondlegger van de Moleculaire Gastronomische keuken Hervé This. Hij vertelde dat het helemaal niet om de tijdsduur gaat bij het koken, maar juist om de temperatuur. Dit bewees hij door  eieren te koken, allemaal op een verschillende temperatuur met dezelfde tijdsduur. Tijdens dit experiment liet hij zien, en kwam hij erachter dat de ei dooier het lekkerst en smeuïgst smaakt bij een temperatuur van 67 a 68 graden Celsius. 

Wil je de film zelf ook zien? 

De documentaire Tasteology kun je verdeeld over de 4 verschillende video’s hier bekijken:

Al met al dus een hele leuke, leerzame en lekkere dag. Hartelijk dank Simply Pr voor de uitnodiging! 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*