Maar “zondig” jij dan nooit? Mijn ultieme slank blijf tips

Maar “zondig” jij dan nooit? Mijn ultieme slank blijf tips

De vraag of ik nooit “zondig” of snack is er een die ik geregeld krijg, met daarop volgend: “Ja, maar jij eet altijd zó gezond”. 

Laat ik voorop stellen dat ik gewoon echt ontzettend van gezond eten hou. Ik voel mij er lekkerder door, je ziet er beter uit (lees: van vet en teveel chocola krijg je niet alleen dikkere billen maar ook de gehate pukkels ;-)) én ik geniet er gewoon oprecht van. 

Maar natuurlijk “zondig” ik ook wel, alleen doe ik dit wel op de Hungry For Healthy Food manier. Ik jat vaak wat hapjes van m’n vriend zijn bord, ik eet geen grote porties friet maar neem een hand vol, geen reep chocola maar een blokje. Zin in pizza? Ik bak mijn eigen verantwoorde spelt of zoete aardappel pizza. Zin in chocolade? Ik bak een lekkere cake of ik maak mijn eigen chocolade of neem wat pure 70% chocolade. 

Zondigen vind ik daarnaast ook een slecht woord, dan is het net of je iets niet mag. Je mag álles, alleen je kiest er zelf voor wat je wel en niet in je lijf wil stoppen. Als ik zin heb om echt te genieten dan doe ik dat met een kaasplateau en wijn en nee dan eet ik niet netjes 1 stukje kaas en hou ik het bij 1 glas wijn. Maar van wie moet dat dan? 

Maar echt ongezonde dingen eet ik niet, want dat heeft voor mij geen voedingswaarde. Neem frituur snacks. Als ik daar zin in heb dan staat bij mij ‘s avonds dus zoiets op tafel in plaats van een zakje van de snackbar. Net zo lekker en je voelt je daarna vooral ook nog steeds heel lekker 😉 

Dus wil jij iets lekkers op tafel zetten, maar je wilt niet iets calorie rijks of troep? Dan hier enkele tips van mij voor jou:

Je hebt zin in Chips?
Bak je eigen chips, met een dunschiller van aardappel, zoete aardappel, bietjes of pompoen. Je besprenkelt het met olie en kruiden en bakt ze zó in je oven. 

Of maak je eigen popcorn! Iets sneller klaar en calorie arm en natuurlijk heel lekker.

Je wilt chocolade
Bak een gezondere cake of maak je eigen chocolade. Op mijn blog staan allerlei verantwoorde guilty pleasures met chocolade. Bijvoorbeeld de bounty, chocolade bananenbrood, homemade 1 minuut snicker of kokos makroon taartjes. 

Het maakt je niet uit als het maar machtig is
Je hebt een rot dag, het is die tijd van de maand, het regent of je hebt ruzie met je vriend of vriendin. Ja dan heb je gewoon ongezond en machtig voer nodig. Maar in plaats van naar de snackbar te gaan of een dikke vette pizza te halen kan je de zoete aardappel pizza bakken, een gezondere kapsalon maken, deze ovenschotel of je maakt gegrilde kip met chili saus en home made appelmoes bijvoorbeeld.

Frieeeeetjes!
Bak zoete aardappel, pastinaak, knolselderij of gewoon van een goede pieper. Maar dan bak je ze lekker in de oven in plaats van in de frituur – scheelt weer een hoop. 

Snoep
Winegums, spekjes.. het maakt je niet uit als het maar zoet is! Grijp naar rozijnen, vijgen of dadels. Ook heel lekker zijn de andere gedroogde vruchten die je vaak bij de notenboer kan vinden. Ik ben gek op de ananas, mango, aardbei en bananen variant.

Ijs en dan het liefst die cookie dough variant
Maak de Hungry For Healthy Food variant net zo lekker én gezond. 

Maar bovenal, straf jezelf vooral niet. Als je een keertje wat ongezonds eet is dat echt niet erg, maar geniet er op dat moment dan ook met volle teugen van in plaats van dat je het naar binnen schrokt! 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*