scholfilet gevuld met roomkaas en zalm

Heerlijk gevulde Scholrolletjes

Schol is een van mijn favoriete vis soorten en staat dan ook vaak op het menu. Vis is namelijk super gezond en bevat hele belangrijke voedingsstoffen. Schol is een malse, subtiel smakende witvis die heel gemakkelijk te bereiden is. Je kunt er eigenlijk alle kanten mee op. Het meest bekend is waarschijnlijk de – niet zo gezonde – fish & chips variant waar hij vaak voor wordt gebruikt. Maar alleen al heel simpel gebakken in wat boter met wat zout en peper en wat verse kruiden zoals peterselie is al mega lekker.

Ik vond het tijd om dit keer iets bijzonders en speciaals van schol te maken. Juist door de subtiele smaak van de schol kun je er namelijk heel veel mee! Ik kies overigens wel altijd voor vis met het MSC duurzaamheidskeurmerk. Door hiervoor te kiezen ondersteun je de onafhankelijke gecertificeerde duurzame vissers, waardoor de visserij kan blijven investeren in verantwoorde en innovatieve vismethodes. Hierbij weet je ook altijd waar de vis vandaan komt en hoe duurzaam de vis gevangen is.

Terug naar de Scholrolletjes. Het is zó gemaakt en mega lekker en gezond dus probeer het eens. Hiermee maak je ook nog eens indruk op je vriendje/vriendin of vrienden die komen eten, terwijl het eigenlijk super simpel is om te maken.

Ingrediënten
4 scholfilets
100 gram roomkaas light
100 gram gerookte zalm
1 citroen
bosje verse peterselie
snuf (Himalaya) zeezout en peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Spoel de vis af met koud water en dep droog. Bestrooi beide kanten met een snuf zout en peper en leg weg.

Snijd de gerookte zalm in stukjes en hak de peterselie fijn. Meng dit met de roomkaas en maak af met een scheutje citroensap, zout en peper.

Schep een flinke lepel van het roomkaas mengsel op het midden van de filet en vouw hem dan dicht. Zet hem vast met een saté prikker en herhaal dit voor de andere filets.

Leg de filets op een met bakpapier bekleedde bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bak de vis dan in circa 10 minuten gaar.

Heerlijk met een frisse salade, gestoomde broccoli of sperziebonen en wat (zoete) aardappels.

 

Tip: Je houdt wel iets van het roomkaas mengsel over, heerlijk op een geroosterde broodje met wat sla erop!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*