Schatje Patatje Hotspot Amsterdam

Schatje Patatje Hotspot Amsterdam

Onlangs ontdekte ik dit hele leuke tentje in Amsterdam Zuid, waar je een gezonde zak friet kan halen: Schatje Patatje. In deze healthy snackbar in de Amsterdamse Pijp kun je patat krijgen van zoete bataat, pastinaak en wortel! En het is ook echt vét lekker!

Misschien denk je, moet nou echt alles gezond zijn tegenwoordig? Nee, natuurlijk niet maar het kán dus gewoon wel! Bovendien zijn frietjes van zoete aardappel ook echt mega lekker, dus als het dan ook nog eens gezond is hebben wij een win-win situatie ;-). Dus waarom niet?

Terwijl ik door de pijp wandel kom ik ineens deze zaak tegen. We hebben al gegeten maar gaan toch even binnen kijken. Eenmaal binnen gekomen zien we een paar knappe gezellige mannen achter de frituur bakken staan en daarachter staat een menu kaart om van te watertanden. Je snapt het, we blijven hangen. Op het menu staan frietjes van bataat, maar ook friet van pastinaak, groene asperge of wortel en nog veel meer. Weet je eenmaal welke frieten je wilt? Mooi dan heb je ook nog de keus uit maar liefst 6 soorten sauzen. Totaal besluiteloos ga ik voor een zak friet met van alles wat, want dan kunnen we alles proeven. Daarbij komt wat mayonaise (on the side) én de feta dip want die moet ook geproefd worden. 

IMG_1390 IMG_1391

Het enige minpuntje? De zak was te snel leeg! haha zo lekker was het. Heb je overigens echt grote trek? Naast de frietjes staan nog veel meer snacks op het menu. Zo zijn er kroketten gemaakt van doperwten en bitterballen van rode biet en kaas, yum. Wil je nog wat gezonds erbij? Neem dan ook een lekkere side salad. 

Echt een super leuk concept. Het is er ruim en leuk ingericht met groene plantjes, een leuk plekje om een frietje on the go te halen en waar je gezellig even kan hangen. Wil je uren tafelen met vriendinnen of vrienden? Dan is het minder geschikt.

Heb je nu ook zo zin in die healthy frieten? Je vindt Schatje Patatje aan de Ferdinand Bolstraat 48 in Amsterdam. De gezonde patatzaak is elke dag van de week geopend van 12.00 tot laat. Kijk voor meer informatie over deze leuke nieuwe zaak ook eens op de Facebookpagina van Schatje Patatje.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*