Kokos en Mango Panna Cotta

Kokos en Mango Panna Cotta

Zo! daar zijn we weer met een heerlijk recept. Heb het de afgelopen periode zo druk gehad dat ik mijn vakantie in Valencia hard nodig had. Vandaar even iéts rustiger hier op Hungry For Healthy Food dan je gewend bent. Binnenkort komen er allerlei lekkere recepten en blogs en tips online, ook over de hotspots in Valencia. Maar eerst even dit heerlijke toetje! 

Dit recept komt uit het kookboek PURE COOK BOOK van Papa Kazmi, het is heel gezond, lactose en suikervrij en bovendien onwijs lekker! Het perfecte healthy toetje dus, maar ach kan ook prima als ontbijt 😉 Ik was zo enthousiast over de smaak combinaties dat ik binnenkort ermee wil gaan experimenteren en er een soort kokos cheesecake met mango van maken, klinkt ook goed he? Maar eerst even deze heerlijkheid:

Ingrediënten

Panna Cotta
400 ml kokosmelk
1/2 limoen
1 tl Agar Agar poeder
1 el agave
1/4e vanille stokje (geschraapt)

Coulis
1 rijpe mango
1 el agave
1 el kokosolie
1 tl Agar Agar poeder
1/2 limoen

Topping
4 tl granaatappelpitjes

Bereiding

Voor de panna cotta pers je de limoen uit. Breng ondertussen 50 ml kokosmelk met de Agar Agar, agave en limoensap aan de kook. Laat het 3 minuten sudderen en voeg dan de overige kokosmelk toe samen met de vanille en breng het opnieuw aan de kook. Laat weer even 3 minuten sudderen. 

Giet het mengsel in 4 kleine dessert glaasjes en laat het afkoelen. 

Voor de coulis rasp je de limoen (alleen het groene). Pers de limoen uit en snijd daarna de mango in blokjes. Doe alle ingrediënten dan in een blender en meng tot het een egale puree is. Giet het mengsel over de afgekoelde room (heel belangrijk dat die al afgekoeld is!) en zet de glazen dan minimaal een uur in de koelkast om op te stijven. 

Serveer met de granaatappelpitjes et voila! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*