De Oathie

De Oathie

Havermout is hip & happening. Wij Nederlanders eten alleen ontzettend veel brood, niet dat dit perse slecht is – maar wat als dit nou veel gezonder kan? 

Van IJs naar Oathie

Eric Nijkamp is degene die samen met Kris Verburg (bekend van het boek de Voedselzandloper) wilde iets anders doen met zijn bakker en ijssalon. Hij wilde over gegaan tot het ontwikkelen van iets waar wij allemaal beter en gezonder van worden in plaats van ongezonder. 

En zo ontstond de Oathie – een heerlijk luchtig broodje gemaakt van pure haver, zaden en walnoten. De Oathie is niet gewoon een broodje, want in tegenstelling tot brood is Oathie niet opgebouwd uit tarwe of speltmeel. Het is niet 100% glutenvrij, maar wel gluten arm. 

 

IMG_5197
De Oathie met zoete aardappel van de Bagel & Beans

Het unieke van deze Oathie zijn de verschillende oplosbare vezels uit haver, guargom en cichorei. De verhouding koolhydraten versus vezels (beter dan bij normale havermout) en de kwaliteit van de koolhydraten versus vezels (beter dan in tarwe of spelt). Door de lijnzaad en walnoten is de Oathie ook nog eens een bron van Omega-3 vetten. Deze laatste is lastig voldoende van binnen te krijgen, maar liefst 90% van de Nederlanders eet te weinig vezels. 

de Oathie

Nou een onwijs lekker broodje, in de vorm van een bagel. Maar je kunt bij de AH to go ook een muesli bol variant vinden – die (dit hoef ik vast niet te zeggen) veel en veel gezonder voor je is dan de kleffe witte mueslibollen die wij vaak eten. 

Deze kun je eten bij o.a. de Hajé (wegrestaurants), Bagel & Beans (ook los te koop!) en bij restaurant Rein in Amsterdam.

oathie

Een Oathie Pakket

Maar toen was het maandagavond en ging de deurbel en daar stond Eric met dozen vol met Oathies! Wauw het rook heerlijk, hij vertelde mij vol enthousiasme over zijn product – en wat voor een. Ik snap en deel zijn enthousiasme en mijn vriend ook zodra we begonnen met het uitpakken van de dozen. 

Er zaten namelijk kleine en gewone muesli bollen in, bagels, gewone havermout bolletjes, appel rozijn bolletjes, noten en zaden bolletjes en mini bolletjes en en en.. nou heel veel maar ook een Oathie PIZZA! Ja jongens, riep ik het nog bij RTV Noord en nog niet veel later zat ik aan een overheerlijke pizza. 

Nog niet alle varianten liggen in de schappen, maar ik hoop dat vooral die pizza snel te verkrijgen is – jullie niet?

FullSizeRender-16
De pizza wordt geleverd als bodem met tomaatjes, ik heb er zelf kaas – geitenkaas, courgette en rode ui op gedaan! YUM!

Win-actie

En dan nu pas écht leuk nieuws. Ik mag maar liefst 2 trouwe volgers heel erg blij gaan maken met zo’n heerlijk proef pakket! Hoe leuk (en vooral lekker) is dat??

Wat je hiervoor moet doen?
1. Like de Facebook pagina van Hungry For Healthy Food
2. Like en deel de Oathie win-actie foto op Instagram 
3. Plaats ergens (Hier onder, op Facebook, of op de Instagram win-actie foto) een reactie dat je graag kans maakt zodat ik het allemaal gemakkelijk kan terug vinden 😉 

Succes! 

De gelukkige winnaars worden 20 maart bekend gemaakt

 

 

 

15 Comments

 1. Hoi!
  Lijkt me super leuk om dit pakket te mogen winnen!! 🙂 ik heb helaas geen instagram dus ik heb het bericht gedeeld op FB. Hoop dat dat ook oké is! Ik ga duimen!

  Groetjes,
  Dieu

 2. Ik maak graag kans. Via insta al meegedaan

 3. Ohhhhh, dat zou geweldig zijn. Geen schuldgevoel meer en ook onderweg een heerlijke oatie!!!

 4. Wat ene geweldige winactie. Ik ga wel eens bij het Restaurant Rendez-Vous eten in Mijdrecht en bestel daar altijd deze heerlijke Oathie (met kipfilet, geitenkaas of makreel-bietensalade). Maar het lijkt me ook zo fijn om hier gewoon lekker thuis van te kunnen genieten!!
  Dus ik doe heeeeeel graag mee, en heb hem op Instagram gedeeld!
  Fingers crossed!

 5. Heb ook geen Instagram 🙁 dus ook gedeeld en geliked via Facebook! Lijkt me echt heerlijk! Vooral die appel-rozijn en noten bolletjes.. Dat soort broodjes mis ik zo sinds ik erachter ben dat ik geen tarwe meer kan eten.

 6. Wat een super idee! Mijn buik vindt gewoon brood niet fijn dus dat eet ik heel weinig ondanks dat ik het wel lekker vind. Maar ik ben gek op havermout! Sinds ons gesprek bij FC Groningen ben ik nog meer op mijn voeding gaan letten. Ik voel me heel goed 🙂
  Natuurlijk zou ik heel graag een oatie proberen. Kun je deze alleen in de AH to go kopen? Of ook in de gewone supermarkt?
  En oh ja, ik zal je verhaaltje even like en delen uiteraard

 7. Jaaaa ik doe ook heel graag mee ! 😀

 8. Lijkt me super lekker! Ben de laatste tijd erg aan het variëren in broodsoorten om de gezondste en lekkerste eruit te kunnen pikken, dus dit past perfect in mijn zoektocht ! Vooral de appel rozijn bolletjes lijken me super!

 9. Caroline Plat

  Net voor het eerst genoten van een Oathie. Wat ontzettend lekker is dat!!
  Heb wel een vraagje. Zijn ze ook lactosevrij?
  Dan kan ik ze ook een vriendin van me aanraden.

 10. Hi there!

  Ik ben helemaal weg van de Oathies van de AH en koop ze regelmatig. Alleen ik zou ze zelf ook zo graag willen kunnen bakken – heb jij tips voor een recept? Ik weet namelijk totaal niet verhoudingen als ik werk met guargom, xantaangom of psylliumvezels. Heb je tips voor mij? Of iemand een goed recept voor een zelfgemaakt oathie? Kan nergens een goed recept vinden zonder dat het resultaat een enorm harde bol is. Ik vind juist dat zachte zo lekker aan die van de AH To Go. Dankjulliewel!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*