Mijn nieuwe keuken – Deel 2

Mijn nieuwe keuken – Deel 2

In mijn vorige blog heb ik jullie al een beetje laten zien hoe mijn keuken tot stand is gekomen en waar je op moet letten als je een nieuwe keuken gaat uitzoeken. In deel 2 van deze blog laat ik jullie nu zien hoe ik de rest heb uitgekozen, waar je verder nog op moet letten en natuurlijk… hoe de hele keuken eruit is gaan zien!


Ik was gebleven bij nummer 6: De kasten.
Je kunt kiezen voor kasten met deurtjes, maar je kunt ook kiezen voor een kast met 1, 2 of meerdere lades. Een keukenboer kiest vaak standaard voor een kast met planken en deuren dus let daar goed op. Dit is natuurlijk ook de goedkoopste optie. Persoonlijk vind ik lades veel praktischer, want je komt overal gemakkelijker bij. (Nooit meer achterin grijpen naar die ene pot).

Dus werden het bij mij allemaal lades, zelfs onder de spoelbak. Daarnaast koos ik naast lades ook nog voor nog een speciale hoekkast, de Le Mans. Deze kun je helemaal uittrekken, waardoor je ook hier nooit meer gedoe hebt met potten en pannen pakken – Score!  Vervolgens heb ik aan de andere kant van de keuken – waar de hoge kasten staan – zelfs een luxe Apothekers kast. Dit is een kast met alleen maar uitschuifbare lage lades, ideaal voor kruiden, potjes, meel soorten en meer. Alles staar nu  in 1 handomdraai bij de hand wanneer ik aan het kokkerellen ben. Zorg er dus ook bij de kast indeling altijd voor dat dit soort producten binnen een handbereik geplaatst worden.

Hoekkast Le Mans

Dan nummer 7: Apparatuur. 
Een heel belangrijk onderdeel in je keuken natuurlijk en dus moet je hier goed over nadenken. Vraag je zelf als eerste af of je een inbouw oven/ gasfornuis wilt of een losstaande. Zelf wilde ik, zoals ik in mijn vorige blog al schreef, graag een mooi grote Italiaans gasfornuis en dat werd dus uiteindeljk de SMEG die je al wel voorbij hebt zien komen. Een 90cm vrijstaand gasfornuis met enorm veel power en maar liefst 6 kookplaten, op gas. De oven heeft ontelbaar veel standen en een speciale reinigende functie, waardoor het schoonmaken ook een stuk gemakkelijker gaat. Daarbij koos ik voor een passende strak en moderne afzuigkap van RVS.

Omdat ik niet hou van een magnetron en deze ook nooit gebruik, wilde ik naast mijn Big Beauty van een SMEG nog een 2e oven; een combi-stoomoven. Ik bak vaak namelijk een gerecht waarbij ik de oven nodig heb en nu heb ik al een grote oven, maar een extra kleinere oven is echt geen overbodige luxe voor iemand die zo veel en graag kookt! Bovendien is de grote oven natuurlijk niet zo snel opgewarmd als een kleinere, dus ben je weer energie zuiniger bezig als je een kleiner gerecht wilt maken. Mijn 2e oven is van Atag. Ik had ook voor een ander merk kunnen kiezen, maar deze was prijstechnisch een hele goede keus en is zeer uitgebreid in zijn programma mogelijkheden. Zo staan er bijvoorbeeld standaard recepten in, weet hij de stoom bereidingstijden voor allerlei producten (broccoli, kip of vis stomen is dan echt een eitje) en heeft hij o.a. een snel voorverwarm optie, een bord warmhoud functie en een verwarm functie. Handig, handig!
Maar goed, de keuze is ook hier weer reuze dus verdiep je eerst in wat je wilt en welke mogelijkheden daarin zijn en kies dan pas voor je 2e apparaat. Een keukenboer prijst gewoon de meestverkochte aan, of degene die zij het goedkoopst kunnen inkopen en dus de meeste winst mee behalen ;-). 

Dan heb je nog de vaatwasser, ook hier wordt vaak al een keuze voor je bepaald. Maar let ook hier op, wat vind je praktisch? Hoe energie zuinig is hij? Hoe geluidloos en zit er een EKO-stand op?  

Tenslotte de koel-vries combinatie. Ook hier moet je weer kijken naar wat je praktisch vind, ik wilde een enorme grote groente lade (want die zit altijd over vol) en ik wilde graag een “big box” vriezer. Dat betekent 1 smalle lade (ideaal voor baksels hard laten worden in de vriezer), 1 normale en 1 grote box. Hierin kan je mooi restjes en alles bewaren. 

Nummer 8: De Look van je keuken afmaken
Ik zei al dat ik hield van de Scandinavisch look en die zie je ook duidelijk terug komen in de keuken. Zo koos is voor houten accenten, zoals een eikenhouten vensterbank. Dit maakt het allemaal wat warmer en in plaats van luxaflex (hou ik niet van) koos is voor een dupli-rolgordijn. Dit zorgt ervoor dat er minder inkijk is want je kunt deze namelijk verstellen in 3 verschillende opties. Helemaal open, half dicht en helemaal dicht. Dit allemaal is heel belangrijk voor je look van je keuken

En dan de achtergrond, qat voor achtergrond/spatrand neem je? Je kunt het aanrechtblad bijvoorbeeld iets door laten lopen aan de achterkant, je kunt kiezen voor tegels of glas.  Maar zelf wilde ik het mooi rustig houden. Daarom koos ik alleen voor schrobbare muurverf. Aan de ene kant gewoon wit en aan de voorzijde heel licht pastel Taupe. Dan heb je een hele rustige look en als het vies wordt, dan kan je dit gemakkelijk schoon maken.

Dat vind ik in een keuken sowieso erg belangrijk; Hygiëne. Zo is het composiet blad ook makkelijk te reinigen en staan er nooit teveel spullen op het aanrecht. Links mijn keukenmachine, daarnaast een houten plankje met mijn meest gebruikte dingen: Olie, azijn, zout, peper en een houten keukenrolhouder. Als styling daarom hier en daar ook wat houten accenten, zoals een bakje voor de pollepels en houten snijplanken en een mooie Broodtrommel die net als de keukenvolhouder van Bloomingville is, deze komen uit mijn winkel My Dutch Living Room waar ik van alles verkoop. Daarnaast heb ik een paar mooie houten snijplanken staan. Een goede tip daarvoor is om regelmatig je snijplanken te wisselen en te behandelen met een speciale olie voor je snijplank. Gebruik ook per soort product een andere plank (Groente, Fruit, Vlees en Vis) en als je echt met rauwe producten als vis en kip werkt is werken met Nitril handschoenen echt geen overbodige luxe. Dit zie je ook altijd bij bijvoorbeeld Sushi Chefs. Nitril handschoenen zijn overigens ook fijn als je niet zo goed tegen latex kunt.  

Zo en dan nu Tatatadaaaaaaa mijn keuken <3: 

Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden en hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben!

Liefs, xx
Claudia

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*