A Models Food Diary – Daphne

A Models Food Diary – Daphne

Vlak voor we het nieuwe jaar in gaan wilde ik nog graag een eetdagboek van een model met jullie delen. Fijn om nog even inspiratie op te doen om daarna aan de slag te gaan met je goede voornemens. Dit keer is het de beurt aan deze schoonheid; Daphne. Daphne zit bij het modellenbureau waar ik ook een aantal jaren heb gezeten, Dune Agency in Den Haag daarnaast heeft ze maanden in Australië gewoond en gewerkt, maar ook in Barcelona, Hamburg en Berlijn was en is ze veel te vinden voor jobs. Zodoende ken ik haar. Ook Daphne heeft een interesse en passie voor voeding en sport dus ik vind het super leuk dat ze mee wilde doen aan het eetdagboek hier op Hungry For Healthy Food! 

looks-for-fashionpills-1-tile

Even voorstellen:

Hi! Ik ben Daphne, ik ben 19 jaar en ik werk sinds ik mijn havo heb afgerond fulltime als model. Ik ben begonnen met modellenwerk toen ik 15 was. Om in shape te blijven ben ik baak te vinden in de sportschool. Ik train zo’n 5 keer per week ongeveer 1,5 uur in de sportschool waar ik krachttraining combineer met cardio. Omdat ik veel sport is het belangrijk dat ik goed oplet of ik wel genoeg en gezond eet en of ik wel genoeg eiwitten binnen krijg. Ik probeer daarom altijd zo puur mogelijk te eten. Ik volg geen dieet, ik probeer gewoon zo gezond mogelijk te eten en als ik op z’n tijd een keer zin heb om te snoepen dan doe ik dat ook gewoon. Ik denk dat het vooral gaat om de balans tussen gezond eten en genieten.


Dag 1
 

Ontbijt
Als ontbijt voor het sporten maak ik een flinke kom warme havermoutpap met een geprakte banaan en pindakaas poeder van de body en fit shop er doorheen. Ik strooi er nog wat cacao nibs, amandelen, pecannoten en pompoenpitten over. Ik drink hierbij een grote kop groene thee.

eetdagboek 1

Snack 
Ik at een plakje van mijn zelf gebakken venkelzaadcake en een cappuccino met sojamelk.

eetdagboek 2

Lunch 
ik at 2 gebakken eieren met wat extra eiwit uit een flesje. Daarbij wat tomaatjes en 2 rijstwafels met avocado en kipfilet. Ik dronk er een groot glas water bij.

eetdagboek 3
Diner 
Ik at gegrilde pangasiusfilet met zoete aardappel/pompoen stamppot met ricotta, kaneel en amandelen, zo lekker!! Het ziet er misschien niet heel smakelijk uit maar dat was het wel haha! Daarbij dronk ik weer een groot glas water.

eetdagboek 4
Snack 
Sojayoghurt met een beetje muesli en kakifruit. Ik dronk ook nog 2 koppen groene thee

Dag 2

 

Ontbijt
Havermout met frambozen en banaan. en als topping amandelen, cacao nibs pompoen pitten en walnoten. En natuurlijk weer een grote kop groene thee erbij.

eetdagboek 5

Lunch 
Ik at bij Pluk Amsterdam samen met een vriendinnetje van me. We namen allebei een speltbroodje met avocado en een gepocheerd ei. We dronken er allebei een slowjuice bij voor de extra vitamientjes. Als ‘toetje’ nam ik nog een cappuccino met sojamelk.

eetdagboek 6

Diner 
Toen ik thuis kwam zag ik dat er eigenlijk niet heel veel eten meer in huis was dus ik besloot om maar iets simpels te maken van alle restjes. Ik at 3 volkoren crackers met hummus, tomaat en geitenkaas, wat geroosterde champignons en een vega burger van de vegetarische slager met suikervrije ketchup. Ik ging na een hele dag in de stad gelopen te hebben ook nog sporten in de avond. 

eetdagboek 7

Snack
Als snack na het sporten at ik nog een bakje sojayoghurt met wat muesli.

Dag 3

Ontbijt
Als ontbijt at ik eigenlijk bijna precies hetzelfde als de dag ervoor maar dit keer ook met pindakaas als topping en weer een kop groene thee. Na het ontbijt ging ik weer sporten.

eetdagboek 8

Lunch 
Als lunch at ik 2 superfood wafels en 2 volkoren crackers met als beleg 2 eieren en 1 eiwit van een ei, hummus, tomaat, pesto en geitenkaas.

eetdagboek 9
Snack
Tussendoor at ik nog een appeltje met wat amandelen en een kop groene thee erbij.

Diner 
Ik at spelt couscous met kip, courgette, aubergine, tomaat, champignons, cashewnoten, en ricotta. Ik dronk er een groot glas water bij. Doordat ik haast had ben ik vergeten een foto te maken van het eten, oeps!

Dankjewel Daphne voor het delen van je eetdagboekje!

Daphne eet heel mooi gezond en gevarieerd, veel groentes en ook veel proteïne die ze wel nodig heeft voor haar vele en lange sportdagen! 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*