Matcha Latte

Matcha Latte

Matcha wat? Voor degene die Matcha nog niet kennen, het is een perfecte energie booster en boost ook je metabolisme. Matcha-poeder is niks meer of minder dan gedroogde groene thee bladeren die vermalen zijn. Matcha thee bevat wel cafeïne, maar ook L-theanine: een aminozuur dat een kalmerend gevoel kan geven aan je lichaam. De theebladeren die worden verwerkt tot matcha worden de laatste weken voor de oogst afgeschermd van de zon, waardoor ze extra L-theanine aanmaken. De cafeïne wordt dus eigenlijk als het ware uitgebalanceerd met de L-theanine. Dit geeft ook meteen de zoete en zachte smaak aan de thee.

Het is dus eigenlijk een perfecte vervanger voor koffie, omdat het je wél meer energie geeft maar je bloeddruk niet doet stijgen. Handig als je, zoals ik, zwanger bent en wel wat extra energie kan gebruiken. Koffie drinken wordt namelijk niet helemaal aangeraden. Matcha kopen kan je in de verschillende natuurwinkels.

Hoe je hem het lekkerst drinkt en zelf thuis maakt? Zo!

Ingrediënten:
1/2 tl goede kwaliteit matcha
50 ml kokend water
200 ml (soja) melk 
Stevia, suiker of honing naar wens. 

Bereiding
Meng de match goed met het kokende water.
Doe ondertussen de melk in de melkopschuimer of, wanneer je deze niet hebt, doe de melk in een pannetje op middelhoog vuur en klop met een garde luchtig.
Schenk de melk over de Matcha en maak deze eventueel iets zoeter.

Enjoy!

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*