Kerst tips van een Healthy Foodie

Kerst tips van een Healthy Foodie

Lieve lezers, 

Het jaar is bijna om, het is hier super duper druk dus ik neem even een kerstvakantie break! Uiteraard niet zonder jullie nog enkele tips te hebben gegeven om niet kilo’s aan te komen met Kerst 😉 

Maar kun je wel kilo’s aankomen? Voel je je nu al schuldig en zie je er misschien zelfs tegenop? ZONDE! Want je kunt in zo’n korte tijd nooit zoveel aankomen.

Maaaaaaaar je kunt wel het een en ander er aan doen zodat je je fitter voelt en heerlijk kunt genieten van deze geweldige tijd! 

Mijn top 10 tips:

  1. Voel je niet schuldig! Hoe meer je je schuldig voelt, hoe meer je wilt snacken en snaaien en je jezelf onnodige dingen oplegt. Het is maar één keer per jaar kerst! Je wordt eerder dik tussen oud en nieuw en kerst in dan andersom. Je moet in totaal minimaal 5500 calorieën binnenkrijgen in één dag om een halve kilo aan te komen. Dit is vrijwel onmogelijk, je moet dan zo extreem veel eten dat je zelfs na hele flinke eetbuien niet aan deze hoeveelheden komt.
  2. Kauw goed, zo zorg je ervoor dat je sneller een verzadigingsgevoel hebt en dus minder eet.
  3. Beweeg! Ga deze kerst dagen niet de hele dagen op de bank liggen. Het is nog heerlijk zacht weer en dus ideaal voor een wandeling of misschien kun je zelfs even gaan joggen.
  4. Drink veel water en houd de rest van je maaltijden op de dag licht. 
  5. Eet wel regelmatig en verspreid over de dag, zodat je niet onnodig veel eet op de eetmomenten zelf omdat je zo hongerig bent en dus wilt aanvallen! 
  6. Kijk eerst rustig naar wat er allemaal op het menu staat en kies niet voor alles. Neem alleen dat wat je echt heel lekker vind en waar je je heel gelukkig van voelt. 
  7. Stop met eten wanneer je vol zit. Van zo’n overvol gevoel wordt je alleen maar beroerd.
  8. Neem bij elke slok alcohol ook een slok water, zo drink je minder snel glazen vol alcohol. Op die manier krijg je namelijk snel ongemerkt heel wat extra calorieën binnen.
  9. Ga niet meteen de volgende ochtend op de weegschaal staan, je lichaam is nog druk bezig met het voedsel verwerken en dit duurt wel even. Dit gewicht is dus totaal geen realistisch beeld van je gewicht! Pak de dagen na kerst gewoon meteen weer je healthy lifestyle op en wees niet te streng voor jezelf – dit kan averechts werken!
  10. Geniet lieverds!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*