Interview met Health Guru Nikki Sharp!

Interview met Health Guru Nikki Sharp!

Nikki Sharp is een echte “Health Guru” met duizenden volgers op instagram en is vooral bekend om haar geweldig werkende “5 day detox”. Nikki en ik hebben veel overeenkomsten, wij denken over veel dingen op het gebied van gezonde voeding hetzelfde. 

Dus ik was heel benieuwd naar meer over Nikki, haar modellen achtergrond en haar gecreëerde detox die ik met jullie wilde delen. Dus vroeg ik Nikki of ze een interview wilde doen met Hungry For Healthy Food en there you go, dat wilde ze! 

Hoe leuk? Thanks a lot Nikki! <3 

Shanghai-Mag-1-e13693567661451

Hi Nikki, onwijs bedankt dat je mee wilt doen aan het interview. Kan je ons wat meer over jezelf vertellen?
Ik ben Nikki, vroeger internationaal model en nu ben ik een wellness blogger. Ik creëer gezonde recepten als beroep, coach en help cliënten met het bereiken van hun doelen en ik deel mijn persoonlijke tips voor een gelukkiger en gezonder leven. Mijn werk, mijn gezonde lifestyle, gaat over het delen van alles waarover ik gepassioneerd ben, of dit nu over voeding, fitness, inspiratie of fashion gaat. 

Had je altijd al een interesse in gezonde voeding en in sport?
Toen ik opgroeide was ik wel actief, maar lang niet zo gepassioneerd over sport als dat ik nu ben. Op het moment dat ik gezondheid en fitness tot mijn lifestyle maakte werd het pas leuk en niet langer een straf. Ik wist gewoon heel weinig af over gezonde voeding en hoe je sport leuk kan maken voor jezelf. En nu is dat veranderd, hoe beter ik eet hoe meer ik kan kan genieten van sport.

IMG_0802
Je bent dus ook model geweest, was je toen ook al zo bezig met je figuur?
Toen ik modellenwerk deed was ik dun, maar niet altijd even gezond. Ik begreep de impact van voeding niet goed en wist ook niet precies hoe ik moest sporten. Ik deed haast alleen maar cardio en at maar een beperkt aantal calorieën op een dag. Maar pas nu weet ik, dat dit niet de manier is wanneer je een gezond en fit lijft wilt.

Hoe ziet een typische dag in het leven van Nikki Sharp eruit?
Ik probeer elke dag te beginnen met een glas warm water met citroensap, een snuf kurkuma en cayenne peper. Dit drankje zorgt ervoor dat ik wakker word en geeft meteen een kickstart aan mijn metabolisme. Daarna ontbijt ik meestal met havermout, fruit, kokosolie en hempzaadjes. Lunch is altijd een macrobiotische bowl, een salade of iets wat ik toevallig in mijn koelkast heb liggen. Avond eten is altijd maar net waar ik zin in heb, maar bestaat uit alleen maar pure voeding. Ik doe niet aan dieëten, maar ik eet wel altijd gezond en probeer zo puur mogelijk te eten. 

Heb je vroeger wel aan een dieet gedaan?
Oh geloof mij, ik heb ze allemaal uitgeprobeerd. En het enige dieet dat werkt is niet-dieëten maar een gezonde lifestyle volgen. Daarom werkt mijn “5 Day Detox” zo goed, het leert je namelijk hoe je goed en gezond moet eten voor de lange duur, niet slechts een dieet voor een paar dagen. 

IMG_0159

Ja, over je 5 Day Detox gesproken. Hoe kwam je op het idee deze te ontwikkelen en wat is het idee erachter?
Ik bedacht dit programma een paar jaren geleden toen ik mij realiseerde dat er niets op de markt was dat ging over alkalische, gekookte, ayurvedische voeding waarbij er voornamelijk puur word gekookt met het gebruik van veel kruiden. Mijn programma leert je hoe je goed kan eten, hoe wij allemaal meer zouden moeten eten. Binnen 5 dagen zie je al een geweldig resultaat; je valt af, krijgt een betere huid en je krijgt meer energie in slechts 5 dagen. 

Wat zijn de beste tips die je kunt geven aan mijn lezers als het gaat over gezondheid? 
Probeer vooral niets extreems. Het gaat allemaal om de juiste balans vinden. Persoonlijk vertrouw ik niemand die zegt dat zijn of haar manier de beste is als het gaat om voeding en sport, want iedereen is anders. Wij hebben allemaal een ander lijf, verschillende lifestyles en houden van andere voedingsmiddelen dan de ander. Er is niet één kant en klare manier van leven voor iedereen. Het gaat erom dat je leert luisteren naar je eigen lichaam.

Wat is jouw grootste motivatie?
Mijzelf eraan te herinneren wie ik ben en wat ik wil bereiken in mijn leven en carrière. Ik mag duizenden mensen elke dag helpen om betere keuzes te maken als het aankomt op voeding, fitness en houden van jezelf. Ik krijg duizenden emails van mensen die mij bedanken dat ik hen heb geholpen om anders te denken over het leven. Dat is meer dan genoeg motivatie voor mij. 

IMG_1622

Het is, vooral nu in Nederland, een koude en donkere tijd. Daarnaast beginnen de feestdagen al bijna, waar alles om lekker eten draait. Hoe ga jij om met al die eet feestjes? Heb je tips om deze zo goed mogelijk door te komen?
Er zijn een paar dingen die voor mij werken en die ik graag deel met anderen: draag mooie kleding wanneer je uit gaat, een strakke jurk waarin je je geweldig voelt, zorgt ervoor dat je niet teveel gaat eten. Daarnaast kun je het beste kijken wat er allemaal aangeboden wordt qua voeding, voordat je begint met eten. Eet niet meteen alles omdat het een feest is, kies dat uit wat er goed uit ziet en maak daarvan jouw beloning, in plaats van er volledig in te duiken en alles wat los en vast staat te eten. Wat ook helpt is denken aan Januari. Wil je echt al het eten wat je tijdens de feestdagen weer afvallen om het jaar mee te beginnen? Is het het echt wel waard om die chocolade cake nog extra te eten als je weet dat je het eigenlijk niet nodig hebt? 

Niemand houdt ervan om geforceerd te gaan diëten na de feestdagen. Maar als je ervoor zorgt dat je de “slechte keuzes” zo veel mogelijk achterwege laat en eraan denkt dat je je niet slecht wil voelen over jezelf en je lijf.

Maar denk er vooral om, om plezier te hebben! Het is de perfecte tijd om samen te zijn met je vrienden en familie waar je van houdt, maar hou ook van jezelf. Denk eraan dat kleine beetje wat je misschien aankomt tijdens de feestdagen betekent niet dat iemand je er minder om vind, mensen gaan het wel als verveld ervan als je er overdreven veel mee bezig bent.

banner-4-211

Heel mooi gezegd, als we het hebben over “slechte voeding” wat zijn dan jouw favoriete comfort maaltijden? 
Persoonlijk ben ik gek op kaas en crackers met een glas (of drie) rode wijn, chocolade en fruit. Dit neem ik dan altijd als ik zin heb in iets minder verantwoords. Ik ben ook gek op pizza, maar daarna voel ik mij nooit zo fit en goed dus dit probeer ik echt alleen heel af en toe te eten.


Dank je wel Nikki voor dit geweldige interview!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*