Hotspots Parijs

Hotspots Parijs

Parijs, een stad waar je absoluut een keer heen moet. De stad van de liefde, kunst en cultuur, maar uiteraard ook van het lekkere eten. De stad waar je sowieso moet ontbijten met een cappuccino en een croissant (niet heel gezond, wel heel erg lekker), waar je moet wandelen over de Avenue des ChampsÉlysées, waar je de Eiffeltoren beklimmen en bewonderen en nog veel meer. In deze blog vertel ik jullie mijn absolute favorieten.

Parijs ontdekken
Ik was samen met mijn vriend in Parijs en we hadden totaal niets gepland. Lekker wandelen en dan kom je vanzelf op de mooiste plekjes terecht. Heerlijk! We logeerden in een schattig en fijn hotel: Idol Hotel gelegen in het 8e arrondissement. Typisch Moulin Rouge achtig stijltje, maar het personeel was supervriendelijk en alles was schoon en fris. Het was wat gehorig en klein, maar dat kan je enigszins verwachten in zo’n mooi oud pand middenin Parijs.

Mijn absolute must-do tips

Uiteraard heb je alle toeristische highlights; dit moet je – vind ik – sowieso doen! 

1. De Eiffeltoren beklimmen, heb je meteen je dagelijkse work-out gehad en je krijgt er een prachtig uitzicht voor terug!

2. Het Louvre bezoeken. En hier moet je een middag voor uittrekken, want het is er zo groot en alles is mooi. De Mona Lisa valt helaas wat tegen, nadat je voorbij alle – opdringerige Aziaten die foto’s aan het maken zijn – bent gekomen zie je een super kleine lijst. Mooi gemaakt hoor, daar niet van. Maar voor mij niet het mooiste of het bijzonderste binnenin het Louvre.

3.  Naar een van de vele leuke wijnbarretjes gaan. Franse wijn moet natuurlijk geproefd worden. 

4. Zo veel mogelijk wandelen. Dan kom je langs de leukste straatjes en de mooiste gebouwen.

5. Ben je met je lover naar Parijs? Dan kan een bezoekje aan de Pont des Arts niet ontbreken. Voor een paar euro koop je ter plekke nog een slotje en daarna gooi je de sleutels in de Seine, zo blijft je liefde oneindig lang voortduren 😉

Mijn Culi Must Do Tips

1. Absoluut reserveren, want hier krijg je anders geen plek. Dit restaurant is super klein en het eten is fenomenaal! Hier hebben wij echt onze vingers afgelikt. Het restaurant Bistrotters. Als hoofdgerecht had ik een stuk lamsvlees met groentes, ongelooflijk lekker. Maar het menu wisselt vaak, wat altijd te verkrijgen is, is hun bekende dessert: Pain Perdu de Brioche, mega lekker! Maar wel veel dus handig als je het kan delen met je vriend of vriendin.


2. Een broodje Falafel in le Marais eten. Lekkerste Falafel, sowieso! Eten doe je in Parijs niet voor 20/21 uur, daardoor ploften we vaak rond etenstijd neer in een heerlijke bistro en genoten we alvast van een lekker wijntje. Tip: kijk van tevoren altijd even goed op de menukaart, het is namelijk soms echt belachelijk duur. Denk aan 8 euro voor een klein glaasje wijn of 6 euro voor een kop cappuccino met een big ass laag slagroom (“oja vergeten dat ze die hier zo maken”).

3. Rose Bakery. Een super leuk tentje waar je terecht kan voor lekkere koffie, sappen en ze hebben een uitgebreide ontbijt- en lunchmenu kaart! 

4. Op de 1e avond ontdekten we “Le Wagon Bleu” na een hele dag slenteren kwamen we terug in het hotel om ons op te frissen en hadden we eigenlijk geen zin meer om de hort op te gaan. Al googelend kwamen we hier terecht en wat is dit een leuk tentje! Het is een oud wagonstel wat helemaal is ingericht als een restaurant, je vindt hier vooral trendy jonge mensen en de prijzen zijn ook heel goed te doen.

5.Wat je ook absoluut moet doen is Koreaans of Japans eten in Chinatown. Er waren maar een aantal restaurants waar rijeeeen stonden, alleen maar locals. Dus zo een kozen wij ook uit ‘Higuma’. En oh wat was dit weer goed, vooral de dumplings! 

Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben gehad, heel veel plezier in Parijs! 

5 Comments

  1. Like!! Really appreciate you sharing this blog post.Really thank you! Keep writing.

  2. These are actually great ideas in concerning blogging.

  3. I learn something new and challenging on blogs I stumbleupon everyday.

  4. Thanks so much for the blog post.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*