Hotspot Spirit in Rotterdam

Hotspot Spirit in Rotterdam

Dit restaurant is al jarenlang één van mijn meest geliefde restaurants van Nederland, Spirit. Het is een super leuk, gezond, biologisch en vegetarisch dan wel veganistisch plekje bij Blaak.

En laat het feit dat het vegetarisch/veganistisch is je nou juist niet afschrikken, want ook als je een échte vleeseter bent kan je hier echt helemaal gelukkig worden van het heerlijke eten!

FullSizeRender-30

Bij Spirit kan je ontbijten, lunchen en avondeten. Alles is trouwens ook als take-away te verkrijgen in biologisch afbreekbare bakjes – hoe goed en gemakkelijk? Het ontbijt en de lunch heb ik er helaas nooit kunnen proberen, maar het avondeten buffet ontelbaar vaak.

Ik rijd er (zoals afgelopen vrijdag na een shoot en autorit van 3 uur) met alle liefde een half uur voor om. Dat zegt wel genoeg!

IMG_9947

Er is van alles te krijgen en de gerechten veranderen altijd wat het nooit saai maakt. Toch zijn er gelukkig wel een paar favoriete gerechten (zoals mijn tempeh en bonen salade) altijd te verkrijgen.

Wat eet je er?

Er is een uitgebreid koud buffet met salades, anti pasti’s en zelfs sushi gemaakt van quinoa. Daarnaast heb je er ook ontelbaar veel verschillende soorten warme gerechten zoals geroosterde groentes als pompoen, rijst salades met venkel en cranberries, quiches, lasagna’s, pasta’s, stoofschotels en curry’s. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het toetjes en het ijs buffet…

Daarnaast weet je precies wat je eet. Alle ingrediënten staan namelijk, super handig, op een kaartje bij de gerechten vermeld. Ideaal wanneer je last hebt van allergieën of intoleranties, je op de lijn let of wanneer je dit gerecht thuis wilt namaken ;-)!

IMG_9901
Overigens hebben ze ook een leuk betalingen concept wat meteen ook voedselverspilling tegen gaat. Je betaalt namelijk dat wat je opschept. Dit wordt bij de kassa gewogen en daar betaal je voor een gemiddeld bordje zo’n 500 gram maar €12,50! En meerdere keren opscheppen mag.. 

FullSizeRender

Al met al, op zoek naar een heerlijk, gezond, uniek en te gek restaurant? Ga dan zeker naar een van mijn lievelings restaurants in Rotterdam!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*