Hotspot: Restaurant Bowery (Hilton Schiphol)

Hotspot: Restaurant Bowery (Hilton Schiphol)

Onverwachts lekker dineren of lunchen kun je dus ook gewoon OP Schiphol. Onlangs schreef ik al over het Hilton Hotel, met zijn ideale locatie op de luchthaven. Maar je hebt in het Hilton dus ook nog eens een heerlijk en betaalbaar restaurant met een uniek concept. En je snapt nu ook hoe ik dus in het Hilton Hotel terecht kwam, eens een Foodie altijd een Foodie ;-).

unnamed

In het Bowery Restaurant heb je verschillende open (!) keukens. Een heel leuk concept want in dit restaurant komen   de Nederlandse en de Aziatische keukens bij elkaar. Hierdoor heet het ook Bowery. Want dit betekent letterlijk Brouwerij en is tevens een straat in Lower Manhattan, New York. In deze straat wonen en leven verschillende culturen met elkaar en dus geeft deze naam precies weer wat je krijgt. Een combinatie van eetculturen! Dus heb jij zin in een avondje Indisch, maar je partner/vriend of vriendin in Hollandse pot? No Problem, kies jij voor de Nasi Goreng of de Zalm Teriyaki en hij voor de Bowery Burger of Biefstuk met groene pepersaus.

Op het Menu

Eenmaal zittend aan tafel wordt je verwelkomd met een hapje bij je drankje, namelijk zuurdesem brood (of je gaat voor het glutenvrije brood als je een intolerantie hebt en dit is echt echt super lekker – en voor de mensen die glutenvrij brood eten weten dat dit echt kunst is ;-)). En dit is niet bijzonder denk je? Nou wel dus! Want bij je brood krijg je niet gewoon wat boter, maar boter en Hollandse geitenkaas met speciale kruiden in plaats van zout en peper. Het ene kruid moet zout vertegenwoordigen en de andere is dan peper.

Bijzonder én heel lekker!

unnamed-4
Sommelier

Hou je van wijn? Top! Want aan tafel wordt je geholpen door een sommelier, deze kiest de wijnen uit die bij je maaltijden passen. Vind je de wijn niet lekker? Dan brengt hij je een andere, want hij kiest voor jou en het kan natuurlijk zo zijn dat ondanks het feit, dat het bij het gerecht past, jij het minder lekker vindt (dit had ik bij één witte wijn). En dat vind ik dus echt een goede service, want een goede wijn maakt het eten af maar ik vind de juiste wijn uitkiezen altijd lastig. 

unnamed-2
unnamed-5
Als voorgerecht gaan we voor het speciaal gedroogde rundvlees dat met nagelhout is gedroogd en wat dan vervolgens door een speciaal mes wordt gesneden. Hierdoor krijgt het de perfecte dikte en smelt het letterlijk op je tong (ZO LEKKER! ). Een must-try, en als ik dat bij zo’n gerecht zeg dan móet het wel waar zijn want iedereen die mij kent weet dat ik niet heel snel voor een vlees gerecht kies.

Daarnaast kies ik ook voor een luxe versie van een caprese salade met super zachte buffel mozzarella, een schilderijtje op je bord.

fullsizerender

Vervolgens moeten we kiezen voor het hoofdgerecht en dan wordt het pas echt lastig, want uit welke keuken ga je eten? Aan de ene kant wilde ik heel graag Indisch, want de Nasi Goreng schijnt hier DE hit te zijn, maar ik had al 2 dagen achter elkaar Aziatisch gegeten. En dus kies ik uiteindelijk voor de wilde zeebaars en moet ik maar eens terug komen voor de Nasi Goreng. 

img_3496

Ik sluit de avond af met een heerlijk kopje thee en duik dan mijn bed in, omdat de wekker de volgende ochtend al vroeg gaat voor mijn vlucht die ik moet halen. 

Ik weet in ieder geval waar ik weer ga eten, als ik lang moet wachten op Schiphol of er rond etenstijd land of vandaan vlieg! 😉 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*