Hotspot: H2O Kitchen Bar Lounge (Hamburg)

Hotspot: H2O Kitchen Bar Lounge (Hamburg)

Zoals je hebt kunnen lezen in mijn Hotspot artikel over het hotel Scandic Emperio Hamburg logeerde ik een weekend in dit hotel. Op de eerste avond besloten we, na een lange en vermoeiende reis, in het hotel zelf te dineren. We hadden namelijk veel goede dingen over het eten daar gehoord én het regende aan één stuk door, dus lekker slenteren door Hamburg en op zoek naar een restaurant is dan nooit een goed idee. Dit bleek uiteindelijk het beste besluit ooit! 

In het Scandic in Hamburg zit geen restaurant, maar, zoals zij het noemen, The H2O Kitchen Bar Lounge. Het staat bekend om het gebruik van gezonde ingrediënten; allemaal lokale fairtrade en biologische producten die worden omgetoverd in heerlijke en verrassende gerechten met Duitse en Scandinavische invloeden. En door het hebben van een open keuken weet je sowieso dat het eten goed is en zie je ook nog eens de Chefs in actie. 

_MG_9232

We bestellen een glas wijn en omdat deze zo lekker smaakt doen we de fles er maar bij ;-). Even later krijgen we al een heerlijke amuse voorgeschoteld en daarmee is de toon voor de rest van de avond meteen gezet. De amuse is een tomaten soda met (glutenvrij) brood en een avocado crème. Zo simpel en eenvoudig, maar zó lekker. Het liefst vraag ik om het recept, maar dat doe ik maar niet.

_MG_9249

_MG_9259
Na de amuse zitten we nog steeds de menukaart te bestuderen en komen we er maar niet uit, alles klinkt allemaal even lekker en bijzonder. De ober komt en ziet dat we er maar niet uit komen, hij adviseert ons te kiezen voor de avocado-caramelbrûlée als voorgerecht en om dan als hoofdgerecht voor de sous vide zalm. Klinkt goed en zo geschiedde. 

avocado

Het voorgerecht is fenomenaal en ik voel mij vereerd, want de Chef-kok Andreas Gullichk brengt het gerecht aan tafel en vertelt dat al zijn gerechten draaien om een combinatie van smaken. Dus wanneer we het gerecht gaan eten, moeten we ervoor zorgen dat we van alles wat op het bord ligt in 1 keer proeven. En dan weet je dat je niet zomaar in een simpel hotel restaurant zit te eten, want hier zou menig hotel jaloers op zijn. En overige restaurants trouwens ook, want het is zó lekker en erg verrassend. Je proeft steeds weer een vleugje van iets en net als die smaak vervaagt proef je weer iets anders. Alles zit erin verwerkt; zoet, zout, romig, fris en het is super leuk om zodoende het gerecht te eten. Ik heb nog nooit zulke kleine hapjes gegeten van een gerecht, omdat ik maar niet wilde dat het opraakte. 

zalm

Daarna komt het hoofdgerecht, de sous vide zalm. Dat is zalm die wordt gevacumeerd en dan wordt gestoomd zodat alle smaken en voedingsstoffen behouden blijven. En dat proef je. De huid is krokant en de zalm preciés goed gegaard, nog een beetje roze van binnen. Wederom merk je dat de Chef heeft gedacht om de combinatie van smaken, want het is een feestje in je mond. 

_MG_9292

En dan het moment waarop ik normaal gesproken ben uitgegeten, want er zijn maar weinig restaurants met glutenvrije desserts waar ik buikpijn vrij van kan genieten. Maar hier kan ik zelfs kiezen tussen twee desserts. We besluiten beiden te nemen (lekker van elkaar proeven) en de daarbij passende bruisende rosé te drinken. Een parfait van walnoten en kaneel met gestoofde pruimen in limoen en mint en een chocolade crème brûlée met peren salade. BAM! Dat is pas een diner afsluiten!

Ik heb zo ontzettend genoten en zelden zo lekker gegeten in Hamburg. Het H2O Kitchen Bar Lounge is echt mijn lievelings hotspot geworden in Hamburg. Oh en maak je niet druk om de prijzen, aan de gerechten te zien denk je wellicht dat het flink prijzig is maar het is ook nog eens heel betaalbaar. Ik kan niet wachten tot mijn volgende reis naar Hamburg. 

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*