Healthy Chocolade Cake

Healthy Chocolade Cake

Een chocolade cake, een bonk van een stuk, maar 140 calorieën per stuk, er zitten bietjes in EN het is mega lekker. Is dit mogelijk?! JA!

Vorige week moest ik werken in Amsterdam en omdat mijn call time mega vroeg was en ik het nieuwe huisje van een vriendin nog nooit had gezien ging ik gezellig uit logeren. Die vriendin van mij is Wietske, model bij Touché Models. Ook zij is helemaal geïnspireerd over hoe gezond en lekker je kan eten en als een foodie bij de andere foodie op bezoek gaat wordt er natuurlijk flink gebakken. Ik nam de zoete aardappelcake mee en mij werd deze chocolade cake geserveerd.

Omdat hij ZO lekker was moest ik dit recept natuurlijk met jullie delen. 

Ingrediënten

2 bananen
250 gram geraspte bietjes (of restjes van de slowjuicer)
4 eieren
100 gram magere kwark
75 gram amandelmeel
50 gram spelt meel
60 gram 70% chocolade, fijngehakt
60 gram 70% chocolade, gesmolten
70 gram palm suiker
100 gram rauwe cacao
15 gram bakpoeder
3 scoops vanille eiwitpoeder
snuf zout

Ter vervanging
Wil je liever geen eiwitpoeder gebruiken? Gebruik dan vanille aroma en voeg circa 25 gram extra palmsuiker toe.

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Prak de bananen. Doe de bananen met de eieren en kwark in een blender of mixer en blend tot een geheel. voeg dan de cacao, beide meel soorten, de bietjes, bakpoeder, eiwitpoeder, suiker en een snufje zout toe en blend tot een goed geheel. 

Smelt de chocolade au bain marie en meng dit dan door het mengsel. 

Spatel nu de fijngehakte blokjes chocolade door het deeg. 

Vet een brownie vorm in, of bekleed met een bakpapiertje en giet het deeg in je brownie vorm. Bak deze in circa 40 minuten af in de oven. 

Iets afkoelen en smullen maar!

5 Comments

  1. Ziet er lekker uit en ook nog eens prima ingrediënten 🙂

  2. Ik heb nog niet alle ingrediënten zoals palmsuiker, maar lijkt me zeker een lekker gezonde cake! Ik voeg hem toe aan mijn Pinterest 😛

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*