Healthy Appeltaart Cake

Healthy Appeltaart Cake

 Omdat ik weer een aantal dagen onderweg zou zijn en ik mijn vorige bananenbrood binnen 3 dagen op had was het hoogst tijd om weer iets nieuws te bakken. Mijn rijpe bananen waren op en ik had eigenlijk ook wel zin in iets anders. Ik had wel heel veel appels in huis en had ineens zo’n zin in appeltaart! Dus werd het een healthy appeltaart cake.
 
Ingrediënten  
125 gram boekweitmeel
50 gram amandelmeel
2 stuks rode appels, geraspt
50 gram rozijnen
40 gram kokosbloesemsuiker
2 eieren
1 el kaneel
1 el koek kruiden
120 gram yoghurt (ik gebruik soja)
1,5 tl bakpoeder
1 tl vanille aroma
2 el citroensap
snufje zout
 
Bereiding
Verwarm je oven voor op 180 graden.
 
Vet een cakeblik in en bekleed met bakpapier. Meng meel, amandelmeel, kruiden, bakpoeder en zout goed in een kom. Roer er dan de de eieren, de appel, yoghurt, citroensap, vanille aroma en de rozijnen doorheen. 
 
Stort in het cakeblik en bak de cake 50-55 minuten.
 
Test of de cake gaar is door er met een satéprikker of breipen in te prikken. Die moet er schoon en droog uit komen.
 
Laat de cake afkoelen en probeer er dan maar eens af te blijven!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*