Processed with VSCO with f2 preset

Romige & luchtige “havermout”

Dit is een recept wat ik al eens voorbij heb zien komen op Pinterest, maar waarvan ik steeds dacht hoe kan dát nou lekker zijn. Toen mn koelkast half leeg was en ik nog een stuk bloemkool had liggen maakte ik mijn eigen versie van “Cauliflower Oats”, ofwijl havermout pap zonder havermout maar mét groente.

En het is nog mega lekker ook!

Ingrediënten
voor 2 grote porties

3 cups bloemkool “rijst”
2 cups alpro coconut rijst melk 
2 biologische eitjes
1 tl vanille aroma
1 1/2 tl kaneel
snuf zeezout

Yoghurt (soja)

Tips om mee te serveren
plakjes banaan + pindakaas
appel + rozijnen + amandelen
Messenmix + gemengde noten pasta

Bereiding
Maak van de bloemkool “rijst” in een mini food processor. 

Doe de bloemkool rijst met het melk in een steelpannetje met een snuf zout en het kaneel. Kook dit met de deksel op de pan in zo’n 10 minuten gaar. Wanneer het te droog wordt kan je extra vocht toevoegen.

Voeg nu de vanille toe en roer er door heen en zet de pan van het vuur.

Voor hele luchtige heerlijke pap splits je de eieren, dit is optioneel want je kunt deze stap achterwege laten en de eieren in zijn geheel toevoegen.

Doe dan de eiwitten in een droge kom en mix met een mixer luchtig tot “schuim”. Voeg bij de “havermout” het eigeel 1 voor 1 toe aan de pan en roer dit heel goed meteen door met een vork. Zet de pan nog even 1 minuut op laag vuur en voeg ondertussen heel voorzichtig de eiwitten toe en roer dit goed door.  

Serveer de pap nu met een laagje yoghurt, kaneel en wat kokosbloesemsuiker en de toppings naar jouw keuze. Ik deed de eerste dag bessen en noten en de dag erna banaan en pindakaas – zo lekker! 

YUM! Laat je mij weten wat je ervan vond? 

TIP: kook de bloemkool ‘s middags of ‘s avonds en warm het op, want van de geur van bloemkool ‘s ochtends wordt niemand vrolijk

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*