Houd jij je nog aan je goede voornemens? De Winterdetox

Houd jij je nog aan je goede voornemens? De Winterdetox

In Januari zat iedereen vol met goede voornemens, maar hoe is het daar nu mee gesteld? Ik vind het altijd lekker om na een periode van wat minder gezond eten even te ‘resetten’. Even weer met een schone lei beginnen. Daarom probeerde ik dit keer de nieuwe Milde Detox uit van Frecious; de Winterdetox. 

Een Kickstart met een 7-daagse reiniging
De Winterdetox bevat een PDF-handleiding waarin precies staat uitgelegd wat je wel en niet moet doen, hierin staat o.a. een boodschappenlijst en een maaltijdschema met recepten. Daarnaast ontvang je een pakket met 20 slowjuices en 4 Combishots. Naast deze juices en shots eet je dus lichte en gezonde maaltijden. Persoonlijk vind ik dit ideaal als je wilt resetten, dat je wel kan blijven eten. Aangezien ik lange werkdagen maak, heb ik echt wel vast voedsel nodig en dan vergt sapvasten wel veel van je. Dat maakte voor mij deze combinatie van de winterdetox ideaal. 

Voorbereiding
Als je het goed wilt doen, en dat wil je, begin je voordat je begint met de winterdetox met de voorbereiding. Dit betekent dat je 7 dagen van te voren begint met afbouwen, zo min mogelijk frisdrank, gebak, zoutjes, frituur, alcohol, pakjes en zakjes. 5 Dagen van te voren bouw je koffie, rood vlees, witmeelproducten, zoetigheid (ook kunstmatige zoetstoffen). Tenslotte stop je 3 dagen van te voren met tarwebrood, koeienzuivel en pasta. 

Dit vond ik al lastig, de zaak tegenover de winkel (de interieurwinkel My Dutch Living Room) heeft een bakker met echt de lekkerste broodjes en baksels ooit. Gelukkig mocht speltbrood wel 😉

Het echte werk
Na het afbouwen begin je met de milde detox. In het PDF-bestandje staat overzichtelijk wat er op het menu staat. Zelf heb ik in het weekend alle boodschappen in huis gehaald zodat ik alleen wat voorbereidend werk hoefde te doen en de maaltijden zo mee kon nemen naar het werk. Ook is het fijn dat aangegeven staat dat je de hoeveelheden prima iets kan aanpassen. Zo stond ik 1 dag namelijk te rennen en te vliegen en te sjouwen met zware meubels. Een iets grotere portie was voor mij perfect, terwijl de dag erop vooral zittend werk betrof en ik dus besloot die dag juist iets te minderen. 


Een voorbeeldje van hoe een dag in de Detox eruit ziet:

Dag 1. Het gaat mij prima af, de dag beginnen met een citroenshot vind ik eigenlijk altijd heerlijk. Dus bedenk ik mij dat ik dit veel vaker moet doen. De Juices zijn ook heerlijk en uit ervaring weet ik dat dat ook anders kan zijn. Ondanks het hoge groentegehalte in verhouding met het fruit gehalte zijn ze niet bitter en echt smakelijk! Ook de gerechtjes zijn top, pannenkoeken als ontbijt gaat er altijd wel in! Dag 2 begint wat lastiger, de tarwegrasshots ken ik, en oh wat zijn ze goed voor je maar pff.. krijg het zo lastig weg. Dit geldt eigenlijk ook voor de broccolikiemenshot. Geef mij maar mijn citroen -en gembershots! 

De dagen gaan eigenlijk best snel voorbij. Even wennen dat je de maaltijden wel echt moet plannen (doei lieve bakker, ik kom na de detox weer!) maar de maaltijden zijn  heerlijk. Dit beseft mij weer dat ik dit vaker moet doen, meer plannen en meer voorbereiden. Dan blijkt ook gewoon dat je zo snel minder naar ongezonde of minder goede keuzes grijpt. 

Nadat de 7e dag voorbij is, voel ik mij top. Fit en heb zoveel meer inspiratie gekregen om weer wat andere dingen te gaan eten, vooral op het werk. Toch heb ik stiekem wel weer heel erg zin gekregen in dat wijntje in het weekend. Ach, de balans is er weer!

Ook een Juice van Frecious, een pakket of een detox uitproberen?
Wil je ook gezonder leven? Een frecious juich, pakket of deze winterdetox uitproberen? Voor mijn lezers heb ik een top korting gekregen, met de code: HFHF krijg je 20% korting op je bestelling. 

Wil je nog wat meer informatie over Frecious en wil je weten waarom ik dus ook de voorkeur geef aan de biologische juices van Frecious in plaats van andere merken? Lees dan mijn vorige blogs: hier en hier.

 

 

 

4 Comments

  1. Like!! Thank you for publishing this awesome article.

  2. I learn something new and challenging on blogs I stumbleupon everyday.

  3. I like this website very much, Its a very nice office to read and incur information.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*