De meest gezonde en lekkere ontbijtjes

De meest gezonde en lekkere ontbijtjes

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag – so they say – nou laat ik dat nou geen probleem vinden, want vind het ook een van de lekkerste maaltijden op een dag! Om je op weg te helpen een keuze te maken voor een gezond ontbijt geef ik je 5 heerlijke gezonde en ontbijt ideeën! 

 1. Toast met Avocado en ei
  Simpeler, maar ook lekkerder kan haast niet. Je roostert een spelt- of havermoutbroodje, prakt een kwart avocado fijn, bestrooien met zout en peper en een gekookt ei on top. Klaar ben je! 
 2. Havermout
  I love it! Havermout geeft je een lang, verzadigd gevoel en je kan het op tientallen verschillende manieren klaar maken. Een van mijn favorieten is de Carrot cake havermout pap. 

  foto-1.PNG

 3. Quinoa bowl met fruit 
  Nog zo’n heerlijk, eiwitrijk en vullend ontbijtje. Meng simpel 40 gram quinoa vlokken (of quinoa, maar vlokken zijn top als je haast hebt) met 150 ml melk naar keuze (I love amandelmelk) en kook tot de quinoa klaar is. Garneer met vers fruit en evenuteel wat noten/zaden/pitten. 
 4. Roerei met tomaatjes
  Voorwanneerjelieverhartighebt!Kluts 2eieren met eensnufzout enpeper enzet een pan ophoogvuur. Doe er watkokosolie in en dan heteimengsel.Zet hetvuurmeteenuit enroer, af en toe, metliefdejeroerei om tot een perfectzachtroerei.Serveer met wat cherrytomaatjes en eensneetje brood of cracker.

  Roerei-met-tomaat-en-basilicum-met-photoshop_Maartje

 5. Groene smoothie
  2 stuks fruit, een hand bladgroente, melk of yoghurt naar keus, wat noten en superfoods, blenden en klaar ben je! Try my favourite one: groene smoothie

   

Enjoy!

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*