Gezonde “Lion” Chocobars

Gezonde “Lion” Chocobars

Een gezonde Lion chocobar?

Ja, het is mogelijk. Het enige wat je nodig hebt zijn de ingrediënten natuurlijk en een flexibele vorm waar je het mengsel in kan doen en in de vriezer kan zetten!

Ingrediënten

Voor de cripsy laag
10 gram gepofte quinoa
2 el pindakaas (of 2 porties pb2)
1 tl vanille aroma
1 el ahornsiroop
snufje zout

Voor de sticky ‘caramel’ laag
20 pinda’s ongezouten, grof gehakt (ongeveer)
80 gram dadels (de zachte medjoul dadels)
snufje zout
1 el kokend water

Voor de chocola
4 el kokosolie
2 el stevia/rietsuiker
2 el rauwe cacao

OF je smelt 70% chocolade reep au bain marie (de snelle versie)

Bereiding

Doe de gepofte quinoa in een kom en voeg daar de pindakaas, kokend water, ahornsiroop vanille en het snufje zout bij. Roer alles goed door elkaar en zorg ervoor dat de quinoa bedekt is met het pindakaas mengsel.

Zet de flexibele, siliconen muffin vormpjes klaar en vul alle vormpjes met een bodempje van dit mengsel en druk het wat aan.

Doe de dadels in een goede keukenmachine/mixer en voeg een scheutje heet water toe tot het een emulsie is. Voeg daar de ahornsiroop, snufje zout, pinda’s en wat vanille aan toe en meng tot het een geheel is.

Als je zelf je chocolade maakt moet je het kokosolie in een pannetje op het vuur laten smelten. Zet het vuur uit zodra de kokosolie gesmolten is en voeg dan de eetlepels cacao en de stevia/rietsuiker toe en roer tot het allemaal goed gemengd is.

Giet het chocolade mengsel in alle vormpjes totdat de vullingen bedekt zijn. Tik even met het vormpje op de tafel, zodat het mengsel ook goed naar de bodem zakt. Het enige wat je nu nog moet doen is de vormpjes in de vriezer zetten en wachten tot het weer koud is geworden.

Laat hem heel even op kamertemperatuur komen voor het serveren dan is hij het lekkerst! Enjoy!!

XoXo

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*