A Models Food Diary Viviane

A Models Food Diary Viviane

Het is weer tijd voor een: A Models Food Diary en dit keer is het de beurt aan über babe Viviane van Touche Models. Ze reist de hele wereld over en dankzij haar geweldige lijf schiet ze de een na de andere swimwear campagne op de meest exotische plekken op de wereld. Daarnaast heeft zij Nivea als klant binnen gesleept en stond ze in toonaangevende magazines. 

74239261e82d21de_1140x800
Maar eerst even voorstellen: 
Ik ben Viviane, opgegroeid in Amstelveen bij het Amsterdamse bos. In mijn vrije tijd was ik altijd op de manege te vinden of ergens buiten aan het spelen, totdat mijn pubertijd begon. De stad in gaan met vriendinnen was toen ineens veel leuker dan op stal hangen met de paarden 😉 Ik ben op mijn 16e gescout in de Jimmy Woo. Ik heb een tijdje bij Ulla models gezeten, maar dit maakte mij niet echt gelukkig. Er werd van mij verlangd dat ik steeds meer af viel en dat lukte mij niet.

Lekker etend en studerend ging ik zo even mijn leventje door totdat ik de kans had gekregen om naar Kaapstad te gaan. Hier ontdekte ik de geweldige kant van het modellenwerk; dat het je heel veel mooie kansen in het leven kan geven zolang je er maar je best voor doet. Want het vergt wel erg veel discipline. Inmiddels zit ik nu al een aantal jaartjes bij Touche models en ben ik hier dolgelukkig.

Modellenwerk is echt mijn fulltime job, ik doe dan ook niet aan dieëten, maar zorg dat ik een gezonde leef style aanhoudt waar ik me ook echt aan kan houden! Ook al lukt dit niet altijd, zolang er een goede balans blijft en ik nog steeds een lach op mijn gezicht kan toveren is het allemaal goed 🙂    

Dag 1 

Ontbijt
Vandaag ben ik lekker vrij. Ondanks dat sta ik wel op tijd op om lekker met mijn vriend te ontbijten. Ik had het erg koud dus heb ik lekker havermout gemaakt. Dit maak ik altijd met amandelmelk en wat ik verder in huis heb en er lekker bij zou zijn. Vandaag gebruik ik geraspe wortel, stukjes banaan, kaneel, snufje zout en wat rozijntjes. Om van te smullen!! mijn vriend denkt daar alleen anders over die maakt dan liever een tosti ipv mijn warme pap. Ik drink altijd een glas water, een kopje koffie en daarna nog een theetje om mijn dag te beginnen.

1 ontbijt

Dan maak ik een lekkere wandeling met mijn hond en race ik naar de sportschool. Ik train tegenwoordig in een hitte cabine en doe dan verschillende lesjes. Hier kan je erg goed gericht trainen. Ik maak nogal snel spieren aan en mag daardoor dus ook niet mijn benen trainen. In die cabine gaat dat echt super goed! 

Lunch
Hierna ben ik wel altijd erg dorstig dus drink ik weer heeeel veel water en dan thuis lekker happie eten. Ik hou erg van warm eten en van groente. Super simpel spruitjes koken doe ik dan ook erg vaak tussen de middag. Vandaag heb ik ze even gewokt met wat restjes van mijn ratatoullie van gister. Klein beetje kaas omdat ik er zo van hou en smullen maar.

1 lunch
Diner

Als diner heb ik aardperen truffelpuree gemaakt. Ik zag dit voorbij komen op facebook en begon meteen te watertanden. Hierbij had ik portobellos uit de oven gemaakt gevuld met truffelkaas en wat simpele groene salade ernaast. 

1 diner  
Snack 
Mijn guilty pleasure is de pistache yoghurt van Almhof. Ondanks dat ik eigenlijk altijd alles zelf maak, kan ik dit echt niet overtreffen. Vooral met wat stukjes pure chocola erin. Heh en that time of the month mag je altijd wel een beetje genieten toch? 😉 

Dag 2

Ontbijt
We hadden nog wat  oud speltbrood in de kast en het lekkerste om te maken met oud brood zijn natuurlijk wentelteefjes! Mijn vriend wordt hier ook altijd erg blij van. Heel simpel oud brood dopen in een mengsel van ei, melk en kaneel en even bakken in de kokosolie. Heerlijk met nog wat agave en kaneel eroverheen. Ik doe trouwens ook vaak kaneel door mijn verse jus! Echt super lekker en kaneel is ook nog eens heel goed voor je. 

2 ontbijt

Lunch
lazy food for a lazy day. Ik was vandaag vrij en weer eens achter mijn laptop beland om wat administratie te doen. Mijn concentratie is dan altijd ver te zoeken, dus een lekker snack/lunch plateautje paste er goed bij. Ik heb een advocado hummus gemaakt en lekker wat groentjes geblancheerd en gesneden. 
2 lunch extra
Diner 
Als nederlandse meid hou ik erg van stamppotten. Het is zo leuk en makkelijk om ermee te experimenteren. Een van mijn lievelings is dan ook mijn zoete aardappelstampie met spinazie, cashewnootjes en een ragout van champions. Het is met een oosters tintje, ik gebruik namelijk best wel wat pit en veel koriander.

2 diner

Dag 3 

Ontbijt
powerbreakfast! Lekkere bruine boterham met een goed gevulde omelet en heerlijke truffel mayonaise, ketchup en dille. Het is weekend en dan maak ik altijd heerlijk ontbijt op bed voor ons. Ook super handig om even al je leftovers van de week op te maken.

3 ontbijt

Lunch 
Na een filmpje gaan we altijd voor een grote wandeling in het bos met de hond. Hierna hadden we het zo koud dat ik binnen no time een heerlijke minestrone soep klaar had. Canneloni bonen, courgette, wortel, prei, bleekselderij, venkel, tomatenblokjes in blik en heel veel tijm. Zo simpel! En erbij wat bruin brood met ui en gesmolten kaas van onder de gril.
3 lunch
Diner 
‘s avonds kwamen er vrienden eten en heb ik falafel gemaakt. Hierbij hoort natuurlijk een mega salade en zelfgemaakte hummus en iets wat op zaziki lijkt en naan brood om het af te maken. Ik was alleen zo druk dat ik alleen een foto van mijn salade heb gemaakt 😉 maar jullie kunnen je wel bedenken dat dit een hele feestelijke tafel was. 
3 diner

Super leuk, Viviane heeft zelfs een extra dag bijgehouden omdat dit een typische werk dag was en het natuurlijk wel heel leuk is om te laten zien hoe je food diary er op zo’n dag uit kan zien!

Dag 4

Ik werk natuurlijk als model en wou toch nog even laten zien hoe zo een dag af en toe eraan toe gaat. Het is namelijk best wel lastig als je ‘s morgens om 6 uur al op schiphol moet zijn om uitgebreid te gaan ontbijten.

Ontbijt
Maandag vloog ik naar Kopenhagen; mijn lievelings airport! Zo vroeg krijg ik alleen nooit echt iets naar binnen en heb ik ook maar weinig tijd om iets te maken. Vaak maak ik wel iets van bananenbrood om mee te nemen maar deze keer is mij dat een beetje ontschoten. Gelukkig heb je op de luchthaven van Kopenhagen een juicebar zitten die mij al meerdere malen heeft gered. Bij aankomst is dan ook het eerste wat ik doe mijn juice en advocado sandwich halen. Snel de taxi in en aan het werk. 
4 ontbijt

Tussendoor
Ik heb wat granaatappelpitjes van mijn salade apart gehouden en mee genomen als snack voor vandaag. Steeds tussendoor even een hapje van deze kleine vitaminebommetjes.
4 snack

Lunch
Het was een erg drukke dag en de lunch moest ook snel opgegeten worden en weer door. Ik ben vegetarisch zoals jullie al hebben gezien in mijn 3 daagse verslagje en helaas was hier niet zo veel keus. De lunch bestond uit broodjes en salades met vleeswaren. Ik heb een salade half opgegeten en de vleesjes aan mijn collegas verdeeld. gelukkig had ik genoeg brandstof van mijn super ontbijt. 

4 snack 2

Snel weer aan het werk. Het leukste gezicht zijn altijd de snacks die bij shoots op tafel komen. Een van mijn guilty pleasures was ook aanwezig. Wasabi nootjes. Deze heb ik ook allemaal opgegeten! 😉 

Diner
Op de terugweg weer naar Amsterdam natuurlijk eerst weer een sandwich en juice gehaald. Best eentonig op zo een dag, maar zo lekker dat maakt dan ook niet meer uit 🙂 
4 diner
Super bedankt Viviane voor je leuke eetdagboekje!
Het is een erg leuk dagboek om te lezen, en je modellenwerk dagje echt heel typisch. Meestal zijn er alleen maar ongezonde dingen op de set te vinden terwijl juist mensen denken dat er allemaal gezonde dingen voor ons klaar staan!

Je eet super gevarieerd, gezond en uitgebalanceerd, en dankzij de champignons, bonen, eieren zorg je er ook voor dat je wel proteïne binnen krijgt.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*