Even voorstellen: Fleur (gastblogger)

Even voorstellen: Fleur (gastblogger)

Al een tijdje volgde ik Fleur op instagram en zag ik veel overeenkomsten. Fleur is ook model én een enorme foodie die de meest lekkere en gezonde receptjes bedenkt. Ze tovert ook echt heel veel lekkere baksels, die allemaal gezond en vrij van geraffineerde suikers zijn! We raakten aan de praat en nu ik kan jullie met enthousiasme vertellen dat Fleur vanaf vandaag gastblogger is bij Hungry For Healthy Food! Yay.. Welkom!

Hoi Allemaal!

Ik ben Fleur Maat, 19 jaar oud en ik woon al mijn hele leven in Rotterdam. Toen ik 15 was ben ik een paar keer gescout door verschillende modellenbureaus in Nederland, Antwerpen en zelfs een keer in New York. Toen ik in mijn eindexamenjaar zat heb ik besloten hier toch maar wat mee te doen en heb ik zelf foto’s opgestuurd naar bureaus. Zo ben ik uiteindelijk bij Bloom Management in Amsterdam terecht gekomen.

Als model heeft me destijds heel wat tijd en moeite gekost om de juiste maatjes te krijgen. Vooral van mijn heupen moesten nog wat centimers er af. Van gezond eten en sporten wist ik niets, het liefst at ik elke dag tosti’s ham-kaas met extra veel kaas. Tot ik bij Bloom kwam, ik begon mij meer in voeding te verdiepen en begon het steeds leuker en interessanter te vinden! Inmiddels is koken mijn grootste hobby en passie.

FullSizeRender[6]

Ik hou van eten in alle soorten en maten en beperk me niet tot één soort dieet of ‘theorie’ als het om gezond eten gaat. Mijn favoriete keukens zijn denk ik Italiaans, authentiek Chinees, Indiaas en Mexicaans. Kiezen is niet m’n sterkste kant en daarom heb ik niet echt 1 soort lievelings eten. Wel ben ik een beetje verslaafd aan banaan. Oké en kokos, walnoten, amandelen en paranoten. Gnocchi. Pompoen. Gebakken eitjes doen het altijd goed bij mij en zonder zoete aardappel en avocado is het leven ook maar zwaar. Had ik pizza al genoemd? Je ziet het, echt kiezen lukt mij niet.

Bakken heb ik van jongs af aan leuk gevonden. Van mijn moeder leerde ik boterkoek, appeltaart en de lekkerste zandkoekjes ever bakken. Niet heel gezond, maar wel lekker. Bakken doe ik tegenwoordig dan ook op de gezonde manier, maar dan wel zonder in te leveren op smaak. En vaak is dit dan nog lekkerder dan de originele versie! Ik heb veel geleerd tijdens de periode dat ik bij SUE werkte. SUE is een super leuk jong bedrijf dat fantastisch lekker ‘raw’ en geraffineerd suikervrij (en gluten/lactose vrij) gebak maakt met alleen maar voedzame en natuurlijke ingrediënten. SUE heeft verschillende verkooppunten in restaurants en koffietentjes door heel Nederland en sinds kort ook een eigen winkel hier in het centrum van Rotterdam. Zeker eens langsgaan als je de kans hebt!

FullSizeRender[2]_6

Ik begon ongeveer anderhalf jaar geleden met mijn blogje The Model Food Diary op Instagram, hier deel ik dagelijks foto’s met of zonder recept van dingen die ik gekookt of gebakken heb of interessante ‘culinaire’ dingen die ik op reis tegenkom. Want reizen is mijn 2e hobby! Afgelopen februari heb ik tijdens de Milaan fashionweek gelopen en daar tijdelijk gewoond, daarna ging ik meteen door naar Argentinië waar ik twee maanden lang heb gereisd. Hier deed ik o.a. wat vrijwilligerswerk in een community kitchen in Barracas, één van de armste wijken van Buenos Aires. Een super bijzondere ervaring!

Nou een heel verhaal, maar zo weten jullie een beetje wie ik ben. Ik heb er super veel zin om de komende tijd mijn receptjes met jullie delen te hier op Hungry for Healthyfood!

Liefs, 
Fleur

fleur maat

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*