Eetdagboek – Detox Innerwave kuur

Eetdagboek – Detox Innerwave kuur

Al een tijdje was het detox programma van Innerwave voor mij een aanlokkelijk concept.

Onder begeleiding van een coach in 16 dagen je lichaam reinigen. Natuurlijk weet ik dat je lichaam prima in staat is om zichzelf te reinigen en dat wij vroeger in de middeleeuwen ook geen detox kuur nodig hadden, maar toen aten we met zijn allen ook geen Fast Food en ontelbaar ander veel soorten rommel die we nu wel in ons lijf stoppen ;-)) 

fast-food_5obj-o

Ik vind het opzicht niet raar dat je lichaam daar op den duur last mee krijgt en je jezelf opscheept met allerlei voedingsmiddelen die vastgeplakt zitten in je lijf. Als reactie op het doen van deze kuur hoor ik nu vaak: “Maar jij eet toch al heel gezond?”. Ja dat klopt, ik heb een hele gezonde leefstijl, maar ook ik snoep hier en daar en “zondig” met een stuk taart en een lekkere burger en bovendien heb ik niet altijd zo geleefd. Bovendien weet ik pas sinds een paar jaar dat ik niet alle soorten voedingsmiddelen verdraag/kan verteren wat resulteert in enorme buikpijn. 

Wat nou als dit op te lossen is door een 16 daagse detox kuur, die je hele lichaam reinigt en waardoor je weer helemaal fit bent? Ik vind het het proberen waard!

11401139_783791131738822_1145573088493807541_n
De Innerwave kuur, nu met de aanbieding dat je bij 2 kuren het nieuwste boek van Rens Kroes erbij krijgt

Dit ga ik uitproberen!
Hoe de kuur eruit ziet? 5 dagen afbouwen en slikken van “powergoodies” ik noem het voedingssupplementen. Daarna ga je 5 tot 7 dagen sapvasten met eventueel klysma’s (hoe strenger en langer hoe beter volgens Patrick, mijn Coach en oprichter van Innerwave) en daarna ga je 4 dagen opbouwen. 

Ik zit nu op dag 3 van mijn afbouw fase, wat ik hier mooi aan vind is dat het voedingsprogramma (opgesteld door Rens Kroes) je leert hoe je er een gezonde leefstijl op na kunt houden heel handig als je dat zelf lastig vind.
Tot nu toe vind ik het allemaal prima te doen, ook al heb ik wel wat last met het innemen van een van de powergoodies. Patrick, mijn coach kwam aan met een goede tip om er wat sinaasappelsap bij te doen. Nu maak ik elke dag een lekker sinaasappel-wortel gember sapje en daar doe ik dan de innerlife powergoodie bij. Hoppa! Opgelost.

Maar ik zou geen echte foodie zijn als ik het voedingsschema van Rens helemaal netjes opvolgde, nee het moet natuurlijk wel weer op mijn manier. Dus ik maak, netjes aan de hand van de ingrediënten die je mag volgens het voedingsplan, mijn eigen bedachte maaltijdjes.

Een voorbeeld van mijn afbouwdag

Ontbijt: Carrot Cake Oatmeal (recept
foto-1.PNG
Snack: Een bakje aardbeien en/of een match latte

Lunch: Ultra snelle “sushi” rol (recept) of (3 dikke) rijstwafels met mager beleg
FullSizeRender-3
Snack: een slowjuice sapje met kamut (bah wat is kamut vies:p) en een handje noten (ongebrand, ongezouten)

IMG_3235
Dinner: Een “pasta” van zoete aardappel, tomaatjes, spinazie en gamba’s (Zal ik dit recept ook posten? ;-))

IMG_3248

Soms neem ik ‘s avonds nog een handje worteltjes.

Tot nu toe gaat het mij prima af, ook al mis ik mijn dagelijkse Café Latte en kaasjes heel erg en toen mijn vriendje een homp kippendij naar binnen werkte was ik stiekem ook wel jaloers 😉 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*