Monster Shake

Monster Shake

Oh my.. geen woorden voor deze heerlijke smoothie. Hij is alles wat een perfecte smoothie moet zijn: gezond, creamy, vol van smaak en natuurlijk lekker. En ik vind dit de aller aller lekkerste ooit waarom? Scroll maar naar beneden en je ziet al mijn favoriete ingrediënten voorbij komen! 

Het is de perfecte manier om wakker te worden, helemaal als je spierpijn hebt zoals ik nu haha ;-). Maar ook als post workout snack, snack of als deel van je lunch. 

Pindakaas liefde
Dan nog een klein weetje, ik heb voor deze smoothie PB2 gebruikt. Wat dit is? PB2 is een soort pindapoeder. Het bevat dezelfde smaak en structuur, maar dan wel voor maar liefst 85% minder van de calorieën dan traditionele pindakaas. Ideaal manier dus om aan je dagelijkse behoefte pindakaas te komen zonder ladingen calorieën naar binnen te werken. Pindakaas poeder wordt gemaakt door pinda’s langzaam te laten roosteren en daarna te persen. De olie (het vet) wordt dus verwijderd. Er zitten geen kunstmatige smaakstoffen, zoeten of conserveermiddelen in ook heel belangrijk. Wat ik het fijnste vind is dat je de dikte kan bepalen en het heel gemakkelijk is om te verwerken in smoothies. Je moet de poeder mengen met water tot je de juiste dikte hebt bereikt. 

Ingrediënten 

2 tot 4 dikke eetlepels yoghurt
1 bevroren grote rijpe banaan
2 el PB2 (pindakaas poeder) of 1 el pindakaas crunchy
1 el honing (optioneel)
2 handjes rauwe spinazie
1 el vanille proteine poeder (je kan ook vanille aroma of poeder gebruiken als je geen extra proteïne wilt)
scheutje ongezoete amandelmelk

Bereidingswijze

Stop alle ingrediënten in je blender en enjoy! 

Hmmmm….. Fingerlicking goooooood :))

 

2 Comments

  1. Klinkt lekker! En ook een goede tip van de pindakaas. Ik eet heel graag pindakaas namelijk maar al die olie is inderdaad jammer. Waar koop je van dit PB2 ppoeder? 🙂

    • Ja ik doe soms een thee lepel extra pindakaas erbij voor de smaak, maar met pb2 scheelt het ZOVEEL calorieën! Je kunt het kopen in gezondheidswinkels of online bijvoorbeeld bij de Body & Fit shop! xx

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*