De 25 Food Vragen Tag

De 25 Food Vragen Tag

Heel veel vragen

Vandaag heb ik iets leuks voor jullie, de 25 food vragen tag van de blog van Pauline. Een super leuk idee! Het gaat namelijk om 25 vragen die ik hier zal beantwoorden zodat jullie ook weer een beetje een idee heb wat ik doe en wie ik ben. Ik kwam hem tegen op de leuke blog van Leonie van Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet (wist je al dat ze een eigen kookboek heeft uitgebracht? Super gaaf!). Nou here we go!

Wat is je favoriete ontbijt?
Soja yoghurt met mijn eigen gemaakte granola en lekker veel fruit of een havermoutpap van kokos-rijstemelk met banaan, blauwe bessen en een flinke dot pindakaas.

Hoe drink je je koffie?
Met heel veel opgeschuimde soja melk en dan strooi ik wat stevia/rietsuiker mengsel en kaneel over het melkschuim.

Glamour koffie drinken
Met een vleugje glamour koffie drinken

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Ik hou van een broodje carpaccio met rundvlees, pesto, parmezaanse kaas en pijnboompitten hmm.. of warme geitenkaas, honing en walnoten. Maar kan ook echt genieten van een broodje appelstroop en hele oude kaas met wat schijfjes komkommer.

Soep of salade?
Salade! Ik hou zo van salades! Maar ik merk dat ik de afgelopen periode weinig trek heb in salade en veelal broodjes en crackertjes eet. En soep is zo lekker, maar toch maak ik het minder snel. 

Wat is je favoriete kookboek?
Oooooh lastig zeg! Heb er echt ZOVEEL, ik vind de kookboeken van Sophie Dahl geweldig, Donna Hay – Fast Fresh & Simple, maar ook het boek van Bill Granger – Easy en Gwyneth Palhtrow – Heerlijkheid vind ik geweldig.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Oh die vind ik laaaastig! Ik hou zo van nootjes en kaasjes maar ik moet ook ALTIJD iets zoets na het eten en wil ook vaak iets zoets erin, bijvoorbeeld wat stukjes peer in mijn salade of honing over mijn geitenkaas. Ik ben een echte combi haha.

Welke keuken (land) is je favoriet?
Misschien wel Oosters of Marrokaans, zo lekker die tajine’s en salades maar ik vind Mediterraans ook geweldig. Heerlijke visjes, gegrilde groentes of een geweldige pompoen risotto. Oke ik vind gewoon teveel dingen lekker 😉

Wat is je favo foodfilm?
Ik heb laatst Chef en Eat, Pray, Love gezien. Beiden dus!! En ik had zo’n onwijs trek in pasta’s en Italiaans eten na het zien van Julia Roberts die de meest heerlijke dingen at in Rome, plus ik wilde terug naar Rome ;-)! 

Julia Roberts in de film eat, pray, love
Julia Roberts in de film eat, pray, love

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
KAAS! Ik ben zoooo onwijs gek op lekkere rode wijn met een enorm plateau vol met lekkere kaasjes

Wie is je grootste inspiratiebron?
Ik denk niet echt dat ik ‘iemand’ heb als inspiratiebron. Ik gebruik echt alles en iedereen om me heen, kook programma’s op tv of instagram bijvoorbeeld maar ook als ik tofu zie liggen in mijn koelkast. Als ik dan zie dat ze op tv bijvoorbeeld iets maken met gegrilde kip dan denk ik jaaaa ik wil gegrilde kip en verzin daar dan iets omheen en als ik dus die blok tofu zie bedenk ik ter plekke dat ik zin heb in gade gado om maar iets te noemen. Bovendien zie ik vaak lekker eten voorbij komen op instagram, dan gebruik ik dat weer als inspiratiebron en maak ik daar weer mijn eigen ding van.  

Thuis koken of uit eet gaan?
Uit eten gaan, ik ben dol op uit eten gaan en hoe leuk ik koken ook vind. Van uit eten gaan krijg ik altijd weer zoveel inspiratie en dan kan ik weer allemaal dingen uitproberen. Tsja en dan vind ik het dus weer fantastisch om thuis te gaan koken 😛 Ik ben niet echt goed in keuzes maken he? Valt het op? =)

High end of Low profile?
Low profile. Ik snap al die poeh ah niet om voedsel heen. Van die mensen die dan praten over eten alsof iemand verdorie net het ei van Colombus heeft uitgevonden. 

Wat is je lievelings restaurant?
De salades van SLA en de zevende hemel in Groningen.

Zo'n heerlijke salade van SLA
Zo’n heerlijke salade van SLA

Boodschappen doe ik bij..
Het liefst op de markt en zo niet of heb ik nog andere dingen nodig? Dan ga ik naar de supermarkt. Ik geef de voorkeur aan de groente en het fruit van de Lidl en de overige producten bij Jumbo of Albert Heijn. 

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..
Huge gegrilde tijgergarnalen in de Algarve in portugal, ik heb echt nooit meer zulke lekkere garnalen gegeten. 

Wat is je favo cocktail?
Mojitooooooo en ik hou van een Bellini! 

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
Waarom deze 2? haha George Clooney is te oud geworden en Heston (ik moest hem serieus eerst googlen) neh, saai. Doe mij maar Brad Pitt! Sorry Angelina.. 

Dit is dus Heston (scheelt jou weer googlen ;-))
Dit is dus Heston (scheelt jou weer googlen ;-))

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Scherpe messen en kaneel, ik ben verslaafd aan kaneel. 

Mijn favo snack is.. 
Oeh lastig ik ben op het moment helemaal gek op Kokos chips die gesuikerd zijn met kokosbloemsuiker, ZO lekker! En kruidnoten natuurlijk ik bak ze aan de lopende band.. Het is meer dat ik van die momenten heb, periodes dat ik dan weer dit eet en dan 2 weken later heb ik weer iets anders ontdekt. 

Wat zit er op jouw pizza?
Of geitenkaas, courgette en rode ui of een vis pizza met sardientjes. Heerlijk!! 

Wat lust je echt niet?
Er zijn maar weinig dingen die ik niet lust eigenlijk. Ik eet geen niertjes en levertjes, orgaanvlees dus..  maar verder? Oja gekookte bloemkool, sorry vind het niet lekker. Maar als je het wokt of bakt of roostert vind ik het dan wel weer heerlijk!

Mijn favoriete foodblog is
Green Kitchen Stories absoluut! Maar ik lees ook graag de Nederlandstalige blogs van Culy, FoodnessI love health en Fitgirlcode.

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..
Ik heb in Beijing heel veel dingen gegeten waarvan ik nog steeds geen idee heb wat het was. Oja en toen ik 15 was een keer slakken besteld in Frankrijk, ik snapte niks van de menu kaart en ‘escargot’ kwam mij bekend voor. Had nog niet goed genoeg opgelet bij Frans 😉 

Wat staat er op je food bucket list?
Naar een sterren restaurant gaan en ik zou wel heel graag een kookworkshop – les willen volgen. 

Ik kan niet leven zonder…
Een keuken en gevulde koelkast! Eten is zo belangrijk voor mij ik kan er de hele dag mee bezig zijn… dusja eigenlijk kan ik niet zonder eten, maar ook niet zonder sport en al helemaal niet zonder mijn vriend Guus 😉

Schermafbeelding 2014-11-14 om 16.27.22.png
En koffie! Gimme some moooore 😉

 

 

3 Comments

  1. Leuk ingevuld! Ik vind dit zo’n leuke tag, heb hem laatst zelf ook gedaan 🙂 Misschien moet ik Eat, Pray, Love eens gaan kijken 🙂

    • oh leuk ga ik jouwe ook meteen even bekijken! Het viel mij vooral weer eens op hoe onwijs slecht ik ben in keuzes maken haha.. JA zeker doen! Te gekke film!

  2. Super leuk!!!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*