Gezonde Cookie Dough IJs

Gezonde Cookie Dough IJs

Koekjes deeg, wie houdt er niet van? Als klein kind kon ik niet wachten zo’n schaal met deeg restjes op te snoepen. Vaak nog lekkerder dan de koekjes die uiteindelijk uit de oven komen.

Toen ik in Kaapstad woonde, had ik zelfs 2 huisgenootjes die echt elke week een rol koekjes deeg kochten (kon je daar kant en klaar kopen) en die dan op aten, hij redde het nooit tot de oven. En ja, dat waren modellen (haha).

Toen ik de Cookie Dough ijs variant ontdekte, moést ik deze proberen. WAT HEMELS! Maar ook, wát een buikpijn erna. Want hoi lactose en hoi tarwe!

Dus vanaf nu maak ik mijn eigen variant, véél gezonder, vrij makkelijk EN mega lekker!

Enjoy!

Ingrediënten
Voor 4 porties

Voor het koekjes deeg
4 el amandel meel
5 el boekweit of havermeel
1 tl koek kruiden
1 el roomboter (of kokosolie)
1 el kokosbloesem suiker
1 tl vanille poeder

Voor het ijs
5 ijsblokjes
2 rijpe, bruin gestipte bananen
Kokosmelk

overig 
50 gram pure chocolade (70%), in kleine stukjes

Bereiding

Mix met je blender alle ingrediënten voor de koekjes deeg. Rol hier met je handen kleine balletjes van (ik maakte ze veelste groot) en zet ze weg in de koelkast om even op te stijven.

Spoel je blender schoon en doe daar alle ingrediënten in voor het ijs, de bananen en de ijs blokjes en voeg steeds een scheutje kokosmelk toe tot het een romige substantie is – niet te dik, maar zeker niet te dun – .

Roer de koekjes balletjes en de chocolade stukjes er zachtjes door heen en zet dit dan even een uurtje in de vriezer om nog even op te stijven (als je geen geduld hebt kan je het overslaan, maar is je ijs misschien iets aan de dunne kant – wel lekker).

Serveer en smikkel op,

ZO lekker!

One Comment

  1. Wow, dit lijkt me echt heerlijk! Dit moet ik echt een keer proberen!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*