Catering Nieuws

Catering Nieuws

Super leuk en spannend nieuws!

Hungry For Healthy Food had haar eerste catering klus afgelopen weekend. Voor een fotoshoot was ik gevraagd om de lunch te verzorgen, nou dat wilde ik natuurlijk wel, super leuk maar ook erg spannend. . Dus een paar dagen lang dacht ik na over wat ik kon maken, het moest natuurlijk gezond zijn, niet te duur want ik zat vast aan een budget en ik moest 11 hongerige mondjes zien te voeren. Uiteindelijk koos ik ervoor om een heerlijke goed gevulde salade te maken van quinoa, geserveerd met spelt brood en huisgemaakte pistache pesto. Smullen!!! 

Ik mega blij met mn loodzware schaal haha
Ik mega blij met mn loodzware schaal haha

Super trots was ik, iedereen vond het heerlijk en dan maak je mij zo blij. Ik blijf het spannend vinden, of het nou op mijn blog of in real life is. Wat nou als iedereen mijn blog super stom vind? Of als mensen alleen maar denken, gatver kind dat eet je toch niet? Maar wanneer ik zie dat mensen mijn gerechten namaken en het heerlijk vinden of mensen mijn eigengemaakte creaties lopen op te smikkelen.. ja dank an je mij niet gelukkiger maken.

Deze salade verdiende wel een close up toch?
Deze salade verdiende wel een close up toch?

Gelukkig was de catering een groot success, iedereen vond alles heerlijk en het bordje werd meerdere malen gevuld. De enorme pot pesto was zo op en iedereen had gezond gegeten en verzadigd. Energie voor de rest van de middag!
Joepie! Mission completed! 

En nu kan jij ook aan de slag, ik laat het aan jou over om je hoeveelheden feta/tomaten/pompoen en quinoa te gebruiken, want ik neem aan dat je niet voor 11 mensen hoeft te koken! 😉

Ingrediënten
Quinoa
bouillon blokje
feta
roma tomaten 
amandelen
lente ui
granaatappel
1 el honing
rucola
hokkaido pompoen
olijfolie
gedroogde salie
kurkuma
kaneel
zout en peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 250 graden.

Kook de quinoa in een bouillon blokje en een eetlepel quinoa gaar, meestal duurt dit zo’n 15 minuten. Laat het deksel op de pot en laat de quinoa minimaal 5 minuten ‘nawellen’. Dit is de truc voor goede quinoa, de juiste hoeveelheid water gebruiken en de deksel tijdens het koken op de pot laten staan en hem de tijd te geven om na te wellen. 

Terwijl je quinoa kookt snijd je de tomaten, feta en pompoen in stukjes en de lente ui in ringen. De pompoen kan in een ovenschaal of op een beklede bakplaat met een vleug olijfolie, zout en peper, 1 el salie en een flinke kneep honing (hussel alles goed zodat alles goed verdeeld en gemengd is) en bak dan de pompoen in de oven goudbruin en gaar (ongeveer 15-20 minuten afhankelijk van hoe groot je pompoen gesneden is). Zorg ervoor dat je pompoen niet aanbrand (dit kan door de honing) dus hussel tussendoor de pompoen nog even om. 

Laat de quinoa in een grote schaal afkoelen samen met de pompoen. Als dit redelijk is afgekoeld kan je de tomaten, lente ui in ringen en de rucola toevoegen. En natuurlijk de pitjes uit je granaatappel halen, dit is altijd een lastig werkje en als je er eeeecht geen zin in hebt kan je dit ook vervangen door gedroogde cranberries of rozijnen te gebruiken. In dit geval wel je de cranberries in een kommetje met heet water, zo’n 5 minuten voordat je deze aan de salade toevoegt.

Meng alles goed door elkaar en zet dan een koekenpan op middelhoog vuur. Hak de amandelen grof en voeg aan de droge koekenpan toe, rooster je amandelen tot ze bruinen en heerlijk beginnen te ruiken en dan kan je de salade afmaken met de feta en amandelen on top!  

Serveer met een flinke lepel groene pesto (liefst zelfgemaakt) en een sneetje spelt brood. Enjoy! 

ps.  Mijn pesto recept komt deze week ook nog online! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*