Bikram Yoga Amsterdam

Bikram Yoga Amsterdam

Yoga is al jaren bekend en heeft vele vormen. Omdat ik best chaotisch en druk ben vind ik het moeilijk om de meest traditionele vorm Vinyasa uit te oefenen. Terwijl je in een houding moet staan en 1 moet zijn met jezelf denk ik in de tussentijd aan 100 andere dingen dan aan mijzelf, namelijk wat voor boodschappen ik moet halen, of ik de vis wel uit de vriezer heb gehaald en of ik al wel dat ene mailtje heb beantwoord – en laat dat nou juist níet de bedoeling zijn. Dit veranderde toen ik in Kaapstad een andere variant van yoga leerde kennen: Bikram Yoga.

bikram-yoga-capalaba-quotes-h

Bikram yoga is een yoga sessie die bestaat uit 26 houdingen, welke gedurende 90 minuten in een verwarmde ruimte wordt beoefend. De warmte helpt de bloedsomloop, de flexibiliteit en het voorkomen van en sneller genezen van eventuele bestaande blessures. Plus – het is echt een flinke workout (je verbrand wel tussen de 500-1000 kcal per les!) welke echt concentratie vereist – en dus kán ik nergens anders aan denken dan aan die ene houding die ik op dat moment beoefen. 

Daarnaast is het leuk en uitdagend, want je wilt steeds beter worden, de oefening steeds meer perfectioneren, je lichaam nóg iets meer pushen. 

Yoga doe je dan ook echt voor jezelf, je niet vergelijken met een ander en dus is het ook weer geschikt voor iedereen; van jong tot oud, van beginners tot mensen die echte yogi’s zijn. 

bikram-yoga-3

Al een paar keer was ik in Amsterdam aan de Bikram Yoga studio voorbij gelopen – hoe zou deze studio zijn? Ik raakte in contact met de eigenaar; Rick. Gepassioneerd vertelde hij over zijn studio’s in Amsterdam, er zijn namelijk 2 locaties een aan de Prinsengracht en de andere zit aan de Centuirbaan – ideaal. 

Bikram Yoga Amsterdam

Daar ging ik dan, op naar de studio aan de Prinsengracht na een lange werk dag in de studio ik was al moe maar wat had ik er veel zin in. In niets meer dan een shortje en een sport bh – want geloof mij je gaat zweten – ga ik de zaal in.

Het is jaren geleden dat ik Bikram heb gedaan en het is vooral belangrijk dat je doet wat je kunt en luistert naar je lichaam, wordt mij gezegd. De lerares legt duidelijk uit hoe de les zal verlopen en noemt iedereen bij de naam – heel opmerkelijk! Daardoor doet deze studio iets bijzonders, namelijk een hele persoonlijke benadering waardoor je je ook meteen heel betrokken voelt. 

FullSizeRender-14

Ik ga van houding naar houding en ik vind het geweldig! Daarnaast is Bikram in deze studio echt een hele verademing – want je wordt goed in de gaten gehouden en gecorrigeerd waar nodig. En dat is ook wel eens anders geweest kan ik je vertellen… En Juist door deze correcties en persoonlijke benadering werd ik nog meer gemotiveerd om alles uit mijn yoga oefeningen te halen. 

Ofwijl, I’m Hooked! Er is maar 1 heel groot nadeel aan mijn ervaring bij de yoga studio in Amsterdam en dat is dat ze nog geen vestiging in Groningen hebben, want oh wat is het enorm verslavend! 

Wil je het eens uitproberen? Neem dan een kijkje op de site www.http://www.bikramyoga.nl/nieuwe-studenten.html
Ben je nieuw dan is er een speciale aanbieding. Je krijgt dan een introductie kaart waarbij je 8 dagen lang ongelimiteerd yoga kan doen voor 12 euro. Koop je in deze periode een leskaart? Dan krijg je op die kaart ook nog eens 10% korting.  

 

2 Comments

 1. wat een leuke blog heb jij, heel verrassende onderwerpen en origineel! Ik volg je graag!
  Ik zou bikram ook graag een keer proberen, en ben dus super blij met je review! Wat ik van bikram yoga wel altijd een beetje lastig vind, is het feit dat ik altijd geleerd heb dat yoga de energie in jezelf los maakt, waardoor je het warm krijgt en alles gaat stromen en je hierdoor in contact komt met je lichaam. Energie toevoegen (warme ruimte) van buitenaf lijkt dan zo tegenstrijdig? lijkt me overigens wel gek hoor, zo zwetend yoga’en! In elk geval het proberen waard, en wie weet is die warmte voor mij als enorme stijve hark juist wel heel erg fijn.
  Fijne week!!

  • He Eline,

   Dank je wel! Erg leuk en fijn om te horen. Ik zou Bikram echt zeker een keer uitproberen, inderdaad maakt yoga energie in je los en mijn ervaring is dat met bikram juist die extra warmte het vergemakkelijkt! Bovendien zorgt de warmte ervoor dat je spieren soepeler zijn en dat je dus juist nog even wat verder kan dan dat je normaal zou kunnen!

   Ik ben benieuwd wat je er van gaat vinden!

   Liefs, Claudia

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*