Bikini Body Regels

Bikini Body Regels

Summer is coming en bikini ready ben je eigenlijk altijd.

Ja niet helemaal wat je misschien verwacht had toen je dit bericht ging lezen, maar echt iedereen heeft een ander lijf dus vergelijk jezelf niet met een ander maar zorg ervoor dat je lekker in jouw eigen vel zit. 

Dus wil je toch nog graag wat kwijt zo vlak voor je zomer vakantie? Dan heb ik 7 simpele gouden regels. 

The Rules

 1. Elimineer alle kant-en-klaar rommel uit je dieet
  Vaak zitten deze producten vol met zout, zitten er maar weinig vezels in en is het dus niet erg verzadigend (waardoor je na een uur  ook maar die chocolade reep op eet), bevat het veel verzadigd vet en “slechte” e-nummers zoals E621 (vetsin en aspartaam zijn ook sowieso ingrediënten die je sowieso moet vermijden). Meer over dit e-nummer vind je hier
 2. Geen alcohol
  Hoe jammer dit ook is (ik hou persoonlijk wel van een wijntje of een cocktail hier en daar), maar alcohol is een echte dikmaker en het is eigenlijk sowieso zonde om je calorieën te drinken. Alcohol werkt helaas ook in op je hongergevoel en zorgt het er dus ook voor dat je meer eet dan je zonder alcohol zou eten – dus een teveel aan calorieën wat weer resulteert in meer vet opslag.  
 3. Eet vezelrijk
  En dit betekent niet dat je je nu moet storten op een vrachtlading koolhydraten. Nee, een goede portie koolhydraten heb je nodig maar neem wel de goede/nuttige koolhydraten. Zoals een kleine portie quinoa, bruine rijst, havermout (op mijn site heb je een zoekfunctie waarop je gemakkelijk recepten kan zoeken als je een ingrediënt intypt). Maar extra vezels toevoegen kan ook door wat extra lijnzaad over je yoghurt te sprenkelen.  

 4. Burn, Baby, Burn
  Krik je metabolisme op door kleine porties de hele dag door te eten. Als je 1 grote maaltijd naar binnen werkt in plaats van meerdere kleinere heeft je lichaam veel meer moeite nodig om al dat voedsel te verwerken. Dit is niet alleen moeilijk voor je lichaam het resulteert vaak ook in een pijnlijk opgeblazen buik. 
  1. foto-9
   Zoals deze heerlijke en healthy snack: mijn zoete aardappel cake/brood voor het recept klik je hierKLIK

    

 5. Voorkom een opgeblazen buik
  (Frisdrank met) Prik, varkensvlees, veel kool, rauwe ui en nog veel meer soorten voedingsmiddelen kunnen allemaal zorgen voor een opgeblazen buik. Iets wat je nou net níet wilt als je in je bikini rond huppelt. 
 6. Water, water, water
  Ja, het klinkt saai maar het is zo goed voor je lijf! Probeer zo’n 2 tot 3 liter water per dag te drinken. Dit hydrateert je lijf niet alleen (wat ook weer goed is voor een mooie huid), maar het zorgt er ook voor dat je alle afvalstoffen in je lichaam afvoert. Win-Win! 
 7. Eet voldoende proteïne
  Eet ongeveer 1,5 x je lichaamsgewicht aan proteïne. Dit verzadigt en zorgt ervoor dat je overall betere keuzes maakt de hele dag. Voornamelijk een gezond proteïne rijk ontbijt kan je de rest van de dag helpen minder snel te grazen. Probeer bijv. een bak griekse yoghurt of kwark met muesli, of met amandelmelk/geitenyoghurt of een lekker roerei of omelet! 
_MG_4780_web
Trek je bikini aan en maak je geen zorgen!

 

  

2 Comments

 1. De toon van deze post is echt heel prettig, well done! En goede tips, vooral over dat opgeblazen gevoel. Dat zijn toch dingen die je in korte tijd kunt doen!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*