Aziatische salade met verse tonijn

Aziatische salade met verse tonijn

Ik ben dol op de Aziatische keuken, toen ik laatst dichtgeschroeide Tonijn geserveerd kreeg wist ik dat ik hier een keer iets mee moest verzinnen. Op een zonnige dag – ja, de lente is begonnen! – at ik alleen en dus een ideaal moment om lekker te gaan experimenteren. 

Dit is een ideaal gerecht om indruk te maken op iemand want het ziet er best spectaculair uit, maar eigenlijk is het ontzettend simpel en snel gemaakt… win-win!

En ja, mijn vriend baalde eeeenorm dat hij niet thuis at toen ik hem de foto app’te 😉 

Ingrediënten
Voor 2 personen

2 verse tonijn steaks
200 gram sperziebonen (vers)
2 flinke handen verschillende gekleurde snoep tomaatjes
1/2 komkommer 
1 avocado
2 biologische eitjes
gemengde salade
sesamzaadjes (liefst zwart en wit)
1 tl sesam olie

1 el kokosolie (kan ook olijfolie zijn) om in te bakken
erbij: sinaasappel dressing (of een andere dressing naar smaak)

Bereiding
Rooster flink wat van de sesamzaadjes in een droge koekenpan (sla deze stap over als je geroosterd sesamzaad hebt). Doe de zaadjes op een plat bord en laat afkoelen. 

Kook de eitjes in kokend water 7 minuten, zo zijn ze précies goed zacht.

Dop ondertussen de sperziebonen en zet kook ook deze in een pan met een snuf zeezout beetgaar.

Snijd ondertussen de tomaatjes en de avocado en maak met een dunschiller of kaasschaaf slierten van de komkommer (je mag hem natuurlijk ook gewoon in plakjes snijden). 

Wentel de tonijn steaks van alle kanten in de sesamzaadjes zodat alle kanten goed bedekt zijn. Zet dan een grote koekenpan op het vuur en laat deze heet worden. Doe dan 1 el kokosolie en 1 tl sesamolie in de pan en bak de tonijn steaks héél kort aan alle 4 kanten bruin, zo’n 30 seconden per kant. Zo schroei je de tonijn dicht, maar blijft hij mooi rosé. 

Laat de tonijn even rusten en snijd dan in dunne plakken. 

Pak twee borden en begin met een flinke hand sla. Daarop een swirl dressing en dan de tomaatjes, sperziebonen en de komkommer linten. Doe op het laatst de tonijn en de avocado erop met het eitje in het midden. Maak af met wat extra sesamzaadjes een snuf zeezout en peper. 

Enjoy!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*