A Models Food Diary – Wietske

A Models Food Diary – Wietske

Deze week is het eetdagboekje van Wietske Bakker aan de beurt. Deze beeldschone frieze jonge vrouw werkt sinds een tijdje als model bij Touché Models. Wietske heb ik een aantal jaren geleden ontmoet tijdens een hostess klus. Ik zag zoveel potentie in haar, dat ik haar een beetje heb gepusht stappen te zetten om modellenwerk te gaan doen. Dit advies heeft zij toen opgevolgd, ik heb haar wat geholpen en kijk haar nu gaan! Ze boekt de ene klus na de andere. Zo schoot ze de campagne voor Rituals, Brunotti en staat ze in diverse Nederlandse mode tijdschriften!

c_f7100a4946fe0e71_600x800

Maar eerst even voorstellen: Hi iedereen, mijn naam is Wietske! Je raadt het waarschijnlijk al: ik ben inderdaad een Fries famke (famke=meisje 😉 ) en ben geboren en getogen op een boerderijtje op het Friese platteland. Tijdens mijn studie woonde ik in Groningen en sinds kort woon ik in Haarlem. Ideaal, nu al het modellenwerk in Nederland vaak in of nabij Amsterdam is of als ik in het buitenland moet werken en vlieg vanaf Schiphol! Sinds twee jaar zit ik bij Touché Models, een ontzettend fijn en goed bureau waarvoor ik leuke opdrachten mag doen. Dit betekent natuurlijk wel dat ik het hele jaar door in shape moet zijn en m’n maten in de gaten moet houden. Ik let daarom goed op wat ik eet en sport 3 à 4 keer per week. In de sportschool doe ik veel cardio en fitness. Daarnaast volg ik samen met een vriendinnetje een cursus ‘barreconcept’; een combinatie van pilates en balletoefeningen op muziek.

Wat betreft voeding heb ik moeten leren dat het onwijs belangrijk is om een goede balans te vinden. Ik probeer lekker, gezond en voedzaam te eten met af en toe iets ongezonds, gewoon omdat ik het zo lekker vind! De laatste tijd ben ik veel aan het experimenteren in de keuken en tover ik veel lekkere voedzame gerechten op tafel, aldus m’n vriend. Als hij tevreden is (hij is eigenlijk een echte vleeseter en houdt van een groot bord eten wat goed vult) weet ik dat het goed zit, haha!
 
Ik neem jullie graag een paar dagen mee in mijn dagelijkse eetgewoontes. 

Dag 1 

Ontbijt
 
Ik ben heel saai wat betreft mijn ontbijt en eet vaak hetzelfde. ’s Ochtends wil ik relaxed opstarten en heb ik dus geen zin om lang in de keuken te staan. Wat ik daarom vaak doe is aan het begin van de week of in het weekend een grote pot granola maken van havervlokken, noten, cranberry’s, amandelpasta, kokosolie en honing. Hetzelfde doe ik met m’n juices; ik maak een aantal verschillende sapjes, vries ze in en een dag van te voren haal ik ze uit het vriesvak. Mijn ontbijt voor vandaag: een slowjuice van bietjes, wortel en groene appel en een kommetje Griekse yoghurt met granola. Snack Als snack eet ik een spelt-eierkoek.

Dag 1 ontbijt

Lunch 
Als lunch eet ik veel verschillende gerechtjes. De ene keer een salade, de andere keer left-overs. Vaak maak ik bewust extra veel avondeten zodat ik de volgende dag zonder moeite nog een lekkere voedzame lunch heb. Zo eet ik vandaag mijn paddenstoelen quinoa-bowl van gister. Gister at het warm, vandaag koud. Strooi ik er nog wat sesamzaadjes en lente-uitjes overheen en tadaaaa!

Dag 1 Lunch

Snack  
Als snack neem ik twee rijstwafels met humous en komkommer en een beetje chilipeper. 

Diner 
 
Voor vanavond staat er een curry van kip, zoete aardappel, sperziebonen, rode paprika en tomaatjes op het menu. Deze keer serveer ik het met een paar stukjes brood. Maar meestal eet ik het zonder brood of rijst, terwijl ik voor m’n vriend een beetje rijst kook.

Dag 1 Diner-1

Snack 
’s Avonds na het sporten heb ik nog een klein beetje trek. Ik kies voor een kommetje Skyr in de smaak framboos/cranberry. Ik gooi er wat blauwe besjes overheen.

Dag 2

Ontbijt
 
Jippieeee! Lekker vroeg eruit! Een leuke job staat op me te wachten. Meteen nadat ik wakker ben krijg ik geen hap door m’n keel, dus in de trein eet ik mijn ontbijtje! ’s Ochtends heb ik al wel een lekker glaasje slowjuice gehad, deze keer had ik een spinazie appelsapje.

Dag 2 ontbijt

Snack 
Ik heb vroeg ontbeten dus ik kan wel een energyboost gebruiken. Deze week heb ik een appel-cranberry cake gemaakt. Zo lekker! Lijkt een beetje op een banenbrood alleen is hier de basis van appels. Afgelopen zondag heb ik de cake gebakken, in 10 grote plakken gesneden, ingevroren en vandaag neem ik een stuk! Hier een foto van de cake toen ik ‘m net had gebakken!

Dag 2 snack appel cranberry cake
Lunch 
 
Als je als model wordt geboekt en je moet een hele dag werken staat er ook altijd een lunch klaar. Meestal met genoeg gezonde dingen als soepjes, salades etc, maar niet altijd. Daarom heb ik gister mijn lunch al voorbereid; een salade van spinazie, couscous, paprika, pijnboompitjes, geitenkaas en balsamico-dressing. 
 
Snack  
Als snack heb ik wat worteltjes en hummous meegenomen. Ook staan er een pot dropjes op tafel, daar heb ik een paar van gesnoept. 

Diner        
Gisteren bedacht ik al dat ik waarschijnlijk wat later thuis zou zijn. Echt zin om uitgebreid te koken en te eten heb ik dan niet. Dus vandaag gooi ik wat voorgesneden wortels, een gesnipperd uitje, stukje gember, bouillonblokje, water en kokosmelk in een pan. Dit receptje had ik al vaker gemaakt dus ik weet dat ik binnen no-time een heeeeerlijk soepje op tafel heb. Twintig minuutjes laten doorkoken (in de tussentijd braadt m’n vriendje twee lekkere vleesjes in de pan), ‘staafmixeren’ et voila! Een verrukkelijk soepje, al zeg ik het zelf. Vooral met dit weer zo heerlijk, met m’n kommetje soep plof ik op de bank, zet ik Netflix aan en kom ik er niet meer van af 😉

Dag 2 Diner

Snack ’s 
Avonds eet ik nog wat ovenzoutjes van de AH. Soms kan ik zo verlangen naar chippies 😉 Af en toe haal ik dan deze ovenzoutjes in huis, een iets bewustere keus dan een gewone zak chips maar net zo lekker.

Dag 3 

Ontbijt
 
Vandaag heb ik een dagje vrij en ’s middags heb ik met een vriendinnetje afgesproken. Ik ben wat later opgestaan en heb zin om pannenkoekjes te maken. Deze maak ik van banaan, ei, speltmeel, kaneel en een scheutje melk. 

Dag 3 ontbijt (1)

Lunch 
 
Tijdens de lunch lopen m’n vriendinnetje en ik in de stad. Haarlem heeft onwijs leuke plekjes om lekker te lunchen, borrelen of te dineren. Beetje bij beetje ontdek ik leuke hotspots! Zoals vandaag bij Blender: hier bestel ik een heerlijke salade van carpaccio, rucola, appel, vijgen en Parmezaanse kaas. Snack Als snack eet ik een appeltje. 

Dag 3 lunch
Diner 
 
Mijn diner voor vandaag vind ik zo leuk om met jullie te delen! Veel mensen die een keertje bij me zijn blijven eten heb ik dit gerechtje al laten proeven! Courgetti! Denk aan spaghetti maar dan van courgette. Met een spiraalsnijder snijd ik de courgette in allemaal sliertjes. Met daarbij een bolognesesaus met als basis tomaatjes, knoflook, allerlei kruiden en verse groenten, gehakt en wat vlokken Parmezaanse kaas als topping heb ik al veel blije en verraste gezichten aan tafel gehad. Haha, daar kan ik zo blij van worden! 

Dag 3 diner

Snack 
Vanochtend heb ik het lekker rustig aan gedaan, dus vanavond weer een beetje actie. Met een sportschool om de hoek is de drempel gelukkig laag! Na het sporten eet ik een chocolat-mugcake. Deze guilt-free pleasure is echt te mooi om waar te zijn. Ik klop wat speltmeel, vanille proteïne-poeder, een snufje bakpoeder, een eitje, twee scheppen kwark en pure cacao goed door elkaar heen. Ik zet het een minuutje in de magnetron en daar is ie dan! Fan-tas-tisch! Kopje groene thee erbij en ik ben als een kind zo blij! 

Dank je wel voor het delen van je onwijs leuke en gevarieerde eetdagboek! 

Tips: Je kunt duidelijk zien dat Wietske heel bewust bezig is met haar voeding, echt top! Ze krijgt alle belangrijke macronutriënten (voedingsstoffen) binnen. Je eet soms wel wat weinig fruit, daar zou je op kunnen letten. En in plaats van je stukjes wit stokbrood bij je avondeten op dag 1 (waar echt geen voedingsstoffen, maar “loze” calorieën inzitten) kan je veel beter kiezen voor een schep volkoren rijst, quinoa of wat boekweit bijvoorbeeld bij eten. 
 

2 Comments

  1. Mmmmmmm. ..wat een heerlijke recepten heb je hier staan. Ik kom graag een keertje eten. Heb je ergens een overzichtje staan met data/activiteiten /prijzen/locaties?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*