A Models Food Diary: Milou Gort

A Models Food Diary: Milou Gort

Milou Gort, model bij Elite Models in Amsterdam maar ze woont in Londen waar M&P models haar moederbureau is. Ze heeft gewerkt voor grote klanten zoals L’Oréal, Babyliss, Elle en Marieclaire en schoot onlangs nog de New look Campagne. Daarnaast is ze ook nog eens voedingsdeskundige, dus wel heel leuk om te zien wat Milou eet!

 

04655671931502717445_1024

Maar eerst even voorstellen: Ik ben Milou Gort, 25 jaar en ik werk sinds mijn 15e al als model. Dit is al mijn 10e jaar !! Ik werd gescout en deed mee aan de TMF model contest, en kwam tot in de finale. Na mijn wedstrijd heb ik eerst de middelbare school afgemaakt en daarna ben ik gaan reizen en werken als model. Nu woon ik in Londen, maar ik ben ook veel in New York. Aangezien ik in Londen voornamelijk veel werk heb en het een makkelijke locatie is om weer door te reizen naar andere steden koos ik ervoor om hier te gaan wonen. Bovendien ben ik vanuit Londen ook zo weer thuis in Nederland.

Ik sport heel veel, zo’n 4 a 5 keer per week. Je kan mij vooral bij pilates, yoga en de sportschool voor gewichten vinden. Sporten is voor mij een soort uitlaat klep. En natuurlijk ook om er goed uit te blijven zien voor werk! Omdat ik zoveel sport wil ik ook gezond eten, en ik snack ook best veel. 5 Jaar geleden ben ik begonnen aan diëtiste studie in Nederland en Engeland. Al als klein kind was ik geïnteresseerd in eten. Londen, waar ik al 5 jaar woon, loopt ook erg voor op voedings trends. Ik at al avocado’s voordat het in Nederland populair werd 😉

Verder hou ik erg van gezond koken en nieuwe recepten uit proberen voor mijn blog. Echt een dieet volg ik niet, maar ik probeer 3 gezonde maaltijden te eten per dag met snacks tussendoor zodat ik geen honger krijg. In het weekend verwen ik mezelf met toetjes en wijn, maar doordeweeks leef ik erg gezond. Ook al is dat soms moeilijk met werk en reizen!

 

Dag 1 

Ontbijt

Het is maandag ochtend en na een weekend vol verjaardagen en feestjes begin ik mijn dag met een groene smoothie. Deze is gemaakt van spinazie, boerenkool, citroensap, amandelmelk, banaan, frambozen en een klein beetje zelfgemaakte amandelpasta!

ontbijt dag1
Snack 
Ik ben vandaag een halve dag aan het werk en er zijn niet veel gezonde snacks te krijgen. Gelukkig heb ik zelf wat amandelen meegenomen zodat ik geen honger krijg!

Lunch 

Na een half dagje werken ga ik naar huis om wat te eten voordat ik de sportschool induik. Mijn lievelings lunch is geroosterd roggebrood met avocado. Zo lekker en makkelijk te maken!

lunch dag 1

Snack 
Na het sporten doe ik thuis nog wat administratie en eet een appel met amandelboter erop. Krijg ik goede vetten en vitaminen binnen en heb ik geen honger tot het avondeten.

snack dag 1
Diner 

Voor het avond eten heb ik zoete aardappelen met paprika poeder gemaakt in de oven met wat broccoli en zalmfilet. Op de zalm heb ik een sausje gemaakt van miso. Heel lekker en niet al te ongezond, anders vind ik de zalm snel zo saai.

diner dag 1

Snack 
Na het avondeten probeer ik niet meer te snacken aangezien ik altijd al wat later eet. Mijn vriend is pas rond 8 uur thuis en ik hou er niet van om met een enorm volle buik naar bed te gaan. Als ik nog wel trek krijg neem ik meestal een stuk fruit of wat yoghurt.

Dag 2

Ontbijt

Mijn ontbijt van vandaag is kokosnoot yoghurt met banaan, wat chia seeds en noten. Ik kan niet zo goed tegen melk producten dus eet liever kokosnoot yoghurt. Helaas is het best duur dus probeer ik het niet te vaak te kopen. Sinds januari probeer ik niet meer de dag te beginnen met koffie maar met heet water, citroen en gember.

dag2 ontbijt

Snack 
Een drukke dag met castings en werk in de avonds dus ik heb een manderijn, noten, water en een gezonde energie reep mee (gemaakt van natuurlijke producten).

Lunch 

Lunch had ik gisteravond alvast gemaakt met restjes van het weekend. Een bakje met aardappeltjes, kip, broccoli, champignons en hummus. Als ik zoveel aan het heen en weer rennen ben voor castings is het soms lastig gezonde lunch te vinden. Ik maak het liever zelf en het bespaard me nog geld ook (ik blijf een echte nederlander ;))

lunch dag 2

Snack 
Mijn snack is een grote cappuccino (met soya melk)

Diner 

Avondeten is niet echt veel helaas aangezien ik ‘s avonds een modeshow loop en die al om 6 uur begon. Ik had een groene smoothie gehaald met een avocado en garnalen salade onderweg er naar toe. Gelukkig hadden ze tijdens de show wel zakjes popcorn liggen. Jammer dat er nooit gezondere snacks zijn op de sets!

diner dag 2
Dag 3 

Ontbijt

Ik begin de dag met stuk roggebrood, gekookt eitje en wat spinazie. Ontbijt vind ik het lekkerst van de dag en ik sta echt het liefst lekker vroeg op om lekker te kunnen ontbijten en mijn tijd ervoor te nemen, dan te laat wakker worden en alles snel naar binnen moeten proppen.  

ontbijt dag 3 Snack 
Mijn snack is een groene smoothie met boerenkool, banaan, mango en chia zaadjes.

Lunch 

Voor de lunch heb ik ‘courgetti’ gemaakt met pesto en gegrilde kip. Ik heb sinds kort een heel handig apparaat waarmee je courgetti kan maken, een spiraalsnijder. Het is zo’n handig ding en ook erg leuk om te doen.
lunch dag 3

Snack 
Voor mijn blog ben ik wat gezonde snacks aan het maken. Dit keer ‘ energie ballen’ en uiteraard moet ik natuurlijk wel even proeven 😉 Ze zijn gemaakt van rozijnen, amandelen, amandel boter en kaneel. Heerlijk!

snack dag 3
Diner 

Ik eet buiten de deur vanavond met vriendinnen. Ik nam een heerlijk linzen, halloumi salade met een avocado en wat bruin brood om te delen. Daarbij een glas rode wijn. Halloumi is echt een van mijn favorieten. 

Dat was mijn eetdagboekje alweer! 

Bedankt voor het delen van je eetdagboek Milou! Ik had ook niet anders verwacht, je eet super gevarieerd en uitgebalanceerd met allemaal gezonde en lekkere dingen. En ook een wijntje hoort af en toe in je dagboek thuis, want genieten moet ook! Daarnaast ben ik heel benieuwd naar het recept van je lekkere energy balletjes =)

 

 

 

2 Comments

  1. Lifesabout

    Wow…ik vind dat je vrij gezond eet en gevarieerd. Maar ik zie geen brood voorbij komen, hoe krijg jij genoeg jodium binnen?

    • Ja Milou eet heel gezond! Ook eet ze brood, namelijk haar roggebrood komt een paar keer voorbij. Maar bovendien is jodium toegevoegd aan brood wanneer het gemaakt wordt en zijn er tal van producten waar ook jodium in zit. Hier hoef je geen brood voor te eten hoor!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*