Processed with VSCOcam with f2 preset

A Models Food Diary Melody

Deze knappe dame heb ik gespot via Instagram. Zij volgde mijn blog en ik zag dat zij zelf ook super goed en lekker bezig was met eten dus ik moest haar natuurlijk zien te strikken voor dit leuke onderdeel van Hungry For Healthy Food! Melody zit bij Wilma Wakker Model Management in Amsterdam waar zij vast model is voor niemand minder dan Tommy Hilfiger! daarnaast wordt zij ook vertegenwoordigd door The Hive Model Management in Londen en Why Not Models in Milaan.

1417468953354
Maar eerst even voorstellen:
 Hi allemaal! Ik ben Melody, 17 jaar en ik zit in mijn laatste jaar van het VWO. Nadat ik mijn examen gehaald heb wil ik graag full time als model aan de slag.

Ik doe nu ongeveer 2 jaar modellenwerk naast school, en een groot onderdeel van dit vak is goed voor jezelf zorgen. Daarom eet en drink ik zo gezond als ik kan. Ik doe dit niet alleen om in shape te blijven, maar doe dit ook voor mijn huid en natuurlijk ook zodat ik lekker in m’n vel zit. Ik sport 3 keer per week waar ik meestal aan krachttraining doe. Ik vind cardio simpelweg gewoon niet leuk en krachttraining vind ik daarentegen heerlijk!

Ik ben vegetariër en probeer daarnaast zo veel mogelijk plantaardig te eten. Wat ik eigenlijk doe op het gebied van voeding is 80% van de tijd gezond eten en 20% van de tijd minder gezonde dingen. Deze balans vind ik erg belangrijk!

Dag 1 

Ontbijt
Elke dag begin ik met het drinken van een glas water met het sap van een halve citroen ook in het weekend zoals vandaag. Op deze manier hydrateer ik mezelf na een nacht slapen en m’n lichaam komt meteen op gang! Een half uur later eet ik mijn ontbijt: vandaag is het havermout met amandelmelk, een geprakte banaan, cacaopoeder, pindakaas, cacaonibs, pecannoten en kokosnippers. Daarbij drink ik een glas groene thee.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Snack 
Geen ochtendsnack aangezien ik laat ontbeten heb. Wel drink ik een glas water.

Lunch
Na een paar uur geleerd te hebben heb ik wel zin in een goeie lunch! Gisteravond heb ik rijst met broccoli, bloemkool en falafel voor mijn familie thuis gekookt en we hielden wat rijst en groenten over. Dit had ik vandaag als lunch met komkommer, provençaalse kruiden, zwarte peper en wat hennepzaad voor de gezonde vetten en extra eiwitten. Hierbij drink ik weer een glas water.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Diner
Vandaag eten we vroeg in de auto aangezien mijn zusje een paardrijwedstrijd heeft. We hebben broodjes gesmeerd, omdat dit erg makkelijk is om mee te nemen. Ik had 2 meergranen triangels van de albert heijn, 1 met paprikaspread en komkommerschijfjes en 1 met appelstroop. Beide van Zonnatura, dus zonder gekke toevoegingen en superlekker! Flesje water erbij en voila, een makkelijke en snelle maaltijd in de auto. Bij de wedstrijd drink ik een kop groene thee.

Snack 
Eenmaal thuis aangekomen heb ik best trek dus ik maak een schaal sojayoghurt met ananas en een hand amandelen. Later op de avond had ik nog wat peanut butter oreo’s en reeses peanut butter cups. Just because I like them 🙂 Ik drink een kop groene thee en een glas water.

IMG_2672

Dag 2 

Ontbijt
Ik begin mijn dag weer met een glas water met het sap van een halve citroen. Net zoals gister een half uurtje later m’n ontbijt. Mama is net zoals ik addicted to havermout, dus ik maak voor ons allebei een heerlijk ontbijtje. Havermout met amandelmelk, een geprakte banaan, een appel, kaneel, pindakaas, moerbeien en cranberries. Een feestje! Hierbij drink ik een glas groene thee.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Snack 
Nope, doordat het nog steeds weekend is heb ik weer een laat ontbijtje gehad! Tussen het leren door drink ik weer een glas water.

Lunch
Vandaag staat een spicy veggie-couscous salade op het menu die ik vaak maak. De ingrediënten zijn speltcouscous, komkommer, cherrytomaten, tuinbonen, zonnebloempitten, zwarte peper en cayenne peper. So goood! Daarbij wederom een glas water.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Snack 
Ik had tussen het leren door even afleiding nodig dus ik ben gaan paardrijden. Daarna at ik een van m’n favoriete snacks: een kiwi, een hand gemengde noten (cashew, macadamia en pecannoten) en wat gedroogde abrikozen en pruimen. Kopje thee erbij om lekker op te warmen na het paardrijden.

dag2snack
Diner
Typisch zondag dinertje vandaag: soep! Aangezien ik vegetariër ben eet ik niet de groentesoep met balletjes die mijn gezin eet, maar een andere heerlijke soep. Vanavond is dit de pompoen wortel variant van Unox, ik vond hem heerlijk! Hier at ik wat stokbrood bij en ik dronk een glas bar le duc.

Snack 
Ik eet áltijd iets voordat ik naar bed ga, omdat ik het niet fijn vind om met honger te gaan slapen. De laatste maaltijd van vandaag bestaat uit 4 dadels gevuld met paranoten en stukjes ananas erbij. Ik drink ook weer thee en water.

Dag 3

Ontbijt
Yes! You have probably guessed it: eerst een glas water met een halve geperste citroen en daarna m’n ontbijtje. Ik hoef pas om 11:30 naar school, dus ik heb genoeg tijd om een lekker ontbijtje te maken. Ik maak een schaal met teff, amandelmelk, kaneel, een appel, een eetlepel pindakaas en cacaonibs. Een van m’n go-to ontbijtjes, love it! Ben vergeten een foto te maken, dus hier een oude foto van hetzelfde ontbijt. Een groene thee kan niet ontbreken!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Lunch
In de ochtend maak ik mijn lunch voor op school klaar. Meestal is dat brood, net als vandaag. Ik eet 3 sneeën waldkornbrood met groentespread en schijfjes komkommer. Op school drink ik ook een flesje water.

Snack 
Zelfde als gisteren. Gemengde noten, gedroogd fruit en een kiwi. Vind het gewoon te lekker, haha!
dag3snack
Diner
De vriezer moet leeg dus vandaag is kliekjesdag. Ik vond wat groentefriet en hierbij heb ik wat overgebleven zilvervliesrijst en ketchup gegeten. Best lekker, al klinkt het eigenlijk wel als een hele gekke combinatie.

dag3diner
Snack 
Een schaal soja yoghurt met dadels, cranberries en moerbeien met een kop thee voor het slapengaan!

Dit was mijn eetdagboekje alweer, ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen!

Dank je wel Melody voor het delen van je leuke eetdagboek! Je eet echt onwijs gezond, regelmatig en veel groente en fruit. Heel leuk om te zien! Daarnaast zorg je ervoor dat je gezonde vetten uit de noten en notenpasta’s binnen krijgt en goede langzame koolhydraten zoals zilvervliesrijst en havermout!
 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*