A Models Food Diary: Eva

A Models Food Diary: Eva

Dit keer is het de beurt aan super model Eva van Tjarda Model Management. Deze beauty wordt vertegenwoordigd door de top agency’s in de wereld zoals Premier in Londen, Uno in Barcelona en werkte voor de Italiaanse Vogue, Nederlandse Elle en de Glamour UK. Toch is en blijft ze nog steeds een heerlijke nuchtere Groninger! 

IMG_0900
Maar eerst even voorstellen: Hoi! Ik ben Eva, 18 jaar en ik kom uit Groningen. Ik begon zo’n twee jaar geleden met modellenwerk nadat ik door Tjarda zelf was gescout in Groningen. In die tijd zat ik nog op school (havo) en lag mijn focus dus eerst op mijn school af maken. Toen ik in mei 2015 mijn examen had gehaald besloot ik om modellenwerk fulltime te gaan doen.

In de periode voorafgaand aan mijn examens en zomervakantie hield ik heel erg veel van feesten met de nodige drankjes en veel  (ongezond) eten. Daarnaast was ik ook nog eens een van de minst actieve personen ter wereld, ja écht niet handig als model haha.  Dus tegen de tijd dat ik echt begon met modellenwerk, kreeg ik best wat problemen met mijn maten.

Koken vond ik altijd al enorm leuk, maar het heeft toch best een tijdje geduurd om ook fan te worden van gezond koken en eten! In het half jaar nadat ik klaar was met mijn examens heb ik mezelf echt gepusht hiermee aan de slag te gaan en om het leuk en lekker voor mijzelf te maken. Sporten deed ik als het uit kwam elke dag en ik at gezonder en gezonder, toch vond ik het best lastig om in je eentje uit te zoeken wat wel en niet goed voor je is. 

Inmiddels zit ik goed met mijn maten en ben ik echt van levensstijl veranderd. Gezond en gebalanceerd eten heeft me niet alleen op het gebied van mijn uiterlijk, maar ook op het gebied van gezondheid veel voordelen gebracht. Momenteel sport ik niet super veel, ik wandel veel en doe zo’n 3 keer per week een warkout in de sportschool en soms loop ik hard.

Dag 1

Ontbijt
Het is vandaag woensdag. Ik begin de ochtend met een groot glas detox thee van bootea omdat ik even zin had om een tijdje weer een kleine detox te doen. Daarnaast neem ik een grote kom warme havermout (50g) met kokosmelk van alpro (250ml) pindakaas, rozijnen, pistache, kaneel en een klein handje zelfgemaakte granola. Ook drink ik twee kopjes zwarte koffie en neem ik verschillende vitamine pillen. 

Snack
Als snack neem ik een kiwi met een groot glas groene thee met gember, ik probeer elke dag zo’n 6 grote koppen thee te drinken omdat ik niet meer zo van gewoon water houd.

kiwi

Lunch
Als lunch heb ik mijn avondeten van gister opgewarmd. Dit was een heerlijk groenten prutje van gepelde tomaten, ui, courgette, champignons, aubergine en italiaanse kruiden. Daarbij eet ik nog twee rijstwafels, een met smeerkaas (15+) en wat tonijn en de ander met wat smeerkaas en een gebakken eiwit. De rijstwafels garneer ik nog met wat gebakken taugé.

IMG_6646
Snack
Als snack neem ik een peanutbutter-chocolate quest bar met wat extra zelfgemaakte pindakaas erop omdat ik al snel te weinig eiwitten binnenkrijg en ik loop vandaag erg veel.

IMG_1663

Snack 2
Ik eet nog snel wat voordat ik de deur uit ga, namelijk een rijstwafel met smeerkaas. Ik ga vanavond met mijn vriend uiteten bij ons favoriete restaurant (De Uurwerker in Groningen) en ik eet daar altijd laat. 

Diner
Bij de Uurwerker neem ik een salade aziatische kip. Ik laat de dressing achterwege omdat daar erg vaak een overbodig aantal calorien inzitten die vaak niet eens veel toevoegen aan de smaak van de salade. De salade bestaat uit kip, zoetzure komkommer, rode ui, sla melange, lente ui en tomaatjes. Ik drink er 0.7l water bij.

Ik neem vanavond geen snack omdat ik vrij laat heb gegeten, en we liggen vroeg in bed. 

Dag 2

Ontbijt
Het is vandaag donderdag en mijn vriend vliegt deze ochtend naar Zagreb voor zakenreis dus ik ben al heel vroeg op. Ik begin de ochtend met weer een lekker warm havermout pap (dezelfde als gisteren) en een lekkere grote kop detox-thee.

ontbijteva
Snack
Een uur na mijn ontbijt heb ik vreemd genoeg alweer honger (ik heb soms dagen dat ik extra veel honger heb om onverklaarbare redenen). Ik neem dus nog een klein bakje magere yoghurt met een klein handje granola.

Snack 2
Omdat ik om een uur of 11 alwéér honger heb neem ik nog een kiwi en een appel, wederom met een groot glas groene thee met gember.

Lunch
Ik hou van een uitgebreide lunch met lekker veel groentes en proteïne! Daarom maak ik vandaag een kom salade van komkommer, romaine sla, zilverui en tomaat en daarnaast eet ik nog drie rijstwafels. Een met een gekookt eitje, een met smeerkaas en wat tonijn, en een met alleen smeerkaas. 

ei
Snack 
Mijn snack is na een korte, maar intensieve workout een quest bar. Ook heb ik stiekem tijdens het maken van nieuwe granola net iéts teveel gesnackt. Moet kunnen af en toe, haha! 

Diner
Vanavond ga ik voor een lichte maaltijd omdat ik vandaag niet veel actiefs heb gedaan. Ik neem koolhydraatvrije pasta (van de action) met 150 gram tomatensaus, wat gebakken pijnboompitjes en wat plakjes gerookte kipfilet. Deze pasta is een best goede vervanger van pasta en is gemaakt van ‘konjac flour’. Je moet wel wat aan de textuur wennen, die wat meer weg heeft van glasnoedels. 

Snack
Als snack neem ik naast de night-detox thee van bootea nog een rijstwafeltje en een wortel, terwijl ik mijn pannenkoekjes voor de volgende ochtend bak!

Dag 3

Ontbijt
Het is alweer vrijdag! Deze ochtend begin ik met nieuwe polaroids maken (red: snapshots die je agency van je maakt zonder make up op en in je ondergoed, zodat klanten weten hoe je er echt uit ziet). Vlak daarvoor doe ik nog even een korte workout. Daarna eet ik mijn ontbijt die ik gisteravond al had klaar gemaakt; Pannenkoeken ! Deze maak ik van een banaan, havermout, ei en kokosmelk en serveer ik met wat magere yoghurt, een klein handje granola, wat pindakaas en een paar gevriesdroogde framboosjes. En natuurlijk een grote kop thee en een kopje koffie. Yum! 

pannenkoek
Snack
Als snack neem ik vandaag drie speltwafels van leev. Twee met smeerkaas (15+) waarvan een met een eiwitje, en een met zuivelspread en kipfilet. Ik dek ze af met wat schijfjes komkommer en tomaat. 

Lunch
Als lunch heb ik zin in lekker veel groente! Ik kook broccoli en neem wat asperges uit een potje. Ook bak ik een baby romaine sla en blus deze af met een balsamico-azijn spray. Op de asperges smeer ik nog wat zuivelspread en kipfilet. Helaas zijn de asperges uit pot erg zout, dus deze eet ik uiteindelijk niet helemaal op (vers is altijd beter ;-)). In plaats van de asperges eet ik er nog een lekker mandarijntje bij!

IMG_1787
Snack
Als snack neem ik weer een quest-bar, waar ik elke dag naar uitkijk! Oh ik hou zo van de pindakaas smaak die deze reep heeft!

Diner
Als diner maak ik voor mij en mijn zusje een grote salade met aziatische kip! (Geïnspireerd door de Uurwerker, hehe) ik marineer de kip met knoflook, gember en sojasaus, en gril deze daarna in de oven. Voor de salade neem ik verder nog een rucola melange, bosui, rode ui, cherry tomaat en komkommer, heerlijk!

Snack
Mijn zusje en ik gaan ‘s avonds in de bioscoop naar de nieuwe Divergent series! Joepie! Ik deel een medium bak zoute popcorn met haar, en een zakje suikervrije dropjes (met stevia) van klene. Zelf probeer ik meestal zoetstoffen evenals suiker te vermijden, maar ik hou er erg van om in de bios te snoepen!

FullSizeRender-1

 

One Comment

  1. geweldig Eva!!!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*