A Models Food Diary: Claudia

A Models Food Diary: Claudia

Dit knappe naamgenootje, Claudia van Oortmerssen is al een tijdje model. Zo schoot ze de campagne voor Adidas en werkte ze ook voor merken als G-star, Victor & Rolf, Diesel en ASOS- hoe gaaf? Op het moment wordt ze vertegenwoordigd door Euromodel in Amsterdam en diverse andere agency’s in het buitenland. Zo zit ze bij Unique models in Kopenhagen, Bookings model in Londen en vliegt ze ook naar Lille, Hong Kong of Barcelona voor leuke jobs. 

Claudia foto-2
MAAR EERST EVEN VOORSTELLEN:
Hoi allemaal! Ik ben Claudia, woon in Eindhoven en naast mijn studie ben ik momenteel alweer 7,5 jaar werkzaam als professioneel model. Op mijn 16e werd ik aangesproken door een fotograaf in een rock café in de stad. Hoewel ik me destijds meer bezig hield met skaten en gitaar spelen, leek het me toch wel leuk om zo nu en dan wat shoots te doen. Maar deze losse shoots liepen een beetje uit de hand, want voordat ik het wist was ik ingeschreven bij een bureau in Amsterdam en reisde ik de hele wereld rond! Zo heb ik opdrachten gedaan in steden als Parijs en Kiev en heb ik zelfs een tijdje gewoond in geweldige steden zoals Londen, Milaan en Tokio. Inmiddels staat het modellenwerk op een iets lager pitje: momenteel doe ik het werk namelijk part-time naast mijn master European Studies, maar vind ik het nog altijd ontzettend leuk om te doen!

Als student en model zijnde probeer ik regelmatig te sporten en op mijn eten te letten. Soms gaat dat alleen een beetje lastig door (net iets té) gezellige studentenfeestjes en stressvolle tentamen periodes.

Ik drink elke ochtend een halve liter water en ik probeer elke dag rond de 1,5 tot 2 liter in totaal aan water te drinken. Ik sport ook regelmatig, je vind mij zo twee à drie keer per week in de sportschool, waar ik diverse cardio- en kracht trainingen doe. Cardio is daarbij echt mijn favoriet; mijn uitlaatklep! Qua voeding vind ik het leuk om te koken en nieuwe gerechten in elkaar te flansen. Het rare is dat toen ik fulltime modellenwerk deed ik me eigenlijk niet zo heel erg bezig hield met voeding, maar tegenwoordig vind ik het echt interessant. Ik volg geen specifiek dieet maar ik probeer wel zo gezond mogelijk te eten. Daarbij probeer ik altijd zo veel mogelijk verse ingrediënten te verwerken in mijn maaltijden en het zo ‘natuurlijk’ en biologisch mogelijk te houden. Maarrr, ik wil niet al te streng voor mezelf zijn! Daarom heb ik zo nu en dan wel eens van die cheat days waarop ik een Tony Chocolonely (of meerdere, oooops) reep in no time weg kan werken…

Dag 1 

Ontbijt
Het is maandag en vandaag ben ik lekker vrij! Binnenkort ga ik weer nieuwe pola’s schieten op het bureau, dus ga deze week proberen zo gezond mogelijk te eten zodat mijn huid er extra mooi uitziet. Zoals gewoonlijk start ik mijn dag met een halve liter water, waarna ik een bakje havermout maak met ongezoete amandelmelk, chia zaad, gebroken lijnzaad, en wat pompoenpitten.

Day 1 ontbijt

Snack 

Mijn eerste ‘snack’ voor vandaag is een banaan voor wat extra energie. Ik ga namelijk zo naar de gym om een cardio workout te doen.

Lunch 
Goede workout achter de rug! Ben wel een beetje laat thuis, dus eet pas laat mijn lunch. Op het menu staan twee getoaste waldkorn boterhammen met hierop wat pittige humus, avocado, spinazie blaadjes, reepjes rode paprika en daarbovenop wat zwarte peper. Daarnaast eet ik nog wat komkommer en drink ik nog een groot glas biologische munt thee.

Day 1 Lunch
Diner 
Vandaag is het tijd voor een lekker wok gerecht als avond eten! Ik kook rijst en doe de broccoli, doperwtjes, spinazie, ui, knoflook en champignons in één grote wok pan. Daarnaast kook ik ook een eitje en bak ik een stuk zalm. Vervolgens doe ik de rijst in een bord en leg ik de groenten en een stukje zalm er boven op. Ik maak het af met wat kruiden. Al met al een gezonde en smaakvolle maaltijd, al zeg ik het zelf ;-)!

Dag 2

Ontbijt
Het is donderdag en ik moet vandaag een halve dag naar de universiteit. Wederom begin ik de dag met een halve liter water, waarna ik weer een fijn bakje havermoutpap maak. Dit keer doe ik er een handje warme bessen en wat gebroken lijnzaad bij. 

FullSizeRender Snack 
Ik probeer elke dag twee stuks fruit te eten, en mijn eerste ‘snack’ vandaag is een appel. Ik houd erg van appels, maar helaas ben ik er allergisch voor (ook voor peren). Gelukkig heb ik hier onlangs iets op gevonden! Ik snijd de appel in stukjes, leg deze op een bord en verhit deze een minuutje in de magnetron. Et voilà, lekker genieten van je appel zonder vervelende blaasjes en opgezette keel!

Lunch 
Terug van de uni en nu tijd voor een lekker soepje! Ik heb nog veel te lezen en dus ik houd mijn lunch simpel. Ik eet de biologische pompoensoep van de Appie, en gooi er zelf nog wat spinaziebladeren en een gekookt eitje voor de eiwitten bij.

Day 2 lunch (2)

Snack
Hmmm tijd voor chocola! Kom maar op met die triple chocolate cookie… Waarom lijkt eten altijd zo interessant als je moet studeren?

Diner 
Vanavond weer tijd voor een wok gerecht. Ik kook wat rijst en snijboontjes terwijl ik ondertussen stukjes kip bak. De kip is gemarineerd in ketjap manis en ik bak deze tegelijkertijd met wat fijngesneden knoflook en ui. Op het laatst voeg ik de gekookte rijst en de snijbonen aan de kip toe en doe ik er flink wat sambal bij: als indo zijnde houd ik wel van lekker ‘pedis’ ;). (Red: heet eten)

Dag 3 

Ontbijt
Weekend! Omdat ik dadelijk een flinke workout ga doen trakteer ik mijzelf alvast op een lekker ontbijtje. Maar eerst, heel verrassend; drink ik een halve liter water. Daarna maak ik een boekweit pannenkoek die ik versier met een banaan, goji bessen, lijnzaad, pompoen pitjes, kaneel en wat honing. Hier drink ik een grote kop groene thee bij.

Day 3 ontbijt-2

Lunch 
Na een flinke workout is het tijd voor een lekkere lunch. Ik ga voor een aantal crackertjes met daarop wat sneetjes kipfilet, avocado, dunne reepjes rode paprika, en wat peper.

Snack 
Hoewel ik nog steeds moet wennen aan de smaak, vind ik het vandaag wel weer tijd voor een groene smoothie! Ik wil natuurlijk een zo mooi mogelijk huidje creëren voor die polaroids, dus maak ik (per ongeluk een veels te grote, woooops) smoothie bestaande uit komkommer, verse andijvie, limoen, en wat verse muntblaadjes.
Day 3 snack
Diner 
Vandaag maar eens iets anders eten dan rijst! Ik kijk in mijn koelkast en kies ervoor om maar wat te improviseren met wat ik nog heb staan. Ik ga voor een gerecht bestaande uit quinoa, gebakken kip, ui, sperzieboontjes, spinazie, wat ketjap, peper en natuurlijk… Sambal! Al zeg ik het weer zelf, maar het was echt très bon. Hmmm!

Day 3 dinner

Dank je voor het delen van je leuke eetdagboekje Claudia! Het is wel duidelijk te zien aan je eten dat je buitenlands bloed in je hebt met al je lekkere maaltijdjes 😉 Je eet super gezond en het lijkt mij ook lastig om genoeg fruit binnen te krijgen met je allergie. Een smoothie of een slowjuice is dan voor jou natuurlijk ideaal! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*