A Models Food Diary – Romee

A Models Food Diary – Romee

Het is weer tijd voor een eetdagboekje van een model en dit keer is het de beurt aan Romee. Deze mooie dame is model bij Modelution, en reist de wereld af! Zo woonde ze bijvoorbeeld ook een tijdje in het mooie Madrid, liep ze op de runway tijdens de Amsterdam Fashion Week. blogger van Roes samen met Esmé (het model van vorige week!), heeft ook nog eens de opleiding Film en TV acteren gedaan en zit dus vooral niet stil 😉

Daarbij nog iets heel leuks! Omdat deze dames zulke heerlijke recepten hebben en dus ook zelf al bloggen, heb ik ze gevraagd af en toe een gastblog te schrijven voor Hungry For Healthy Food! Hoe leuk is dat? Dus binnenkort kom je meer van Roes tegen hier!

Maar eerst even voorstellen: Hoi knappe kinderen! Romee is in een notendop: een creatieve, chaotische, vrolijke, vaak ietwat onhandige, impulsieve, avontuurlijke moderne hippie. Sinds een jaartje heb ik mijn Bachelor Diploma op zak en daarna ben ik mijn blog begonnen met Esmé Wissels (Max Models model). Je kunt wel zeggen dat ik een bezig bijtje ben. Buiten dat alles hou ik me dagelijks bezig met lekker eten. Op een vrije zondag kan ik zonder moeite de hele dag in de keuken staan om de nieuwste (zelf verzonnen) recepten uit te proberen. Soms met succes, soms ook niet 😉

11071444_10206084713627748_6956788747189235248_n

Dag 1 

Ontbijt
Vandaag begin ik mijn dagje met heerlijke kokosyoghurt van Abbot Kinney’s, met wat besjes, kokossnippers en ‘voor de lekker’ een lepel pindakaas (wat een gekkie ben ik he). Maar als je van Kokos houdt is dit echt een aanrader. Ik ben verslaafd.

IMG_3671

Snack 
Een appeltje

Lunch 
Gisteren waren er tijdens de BBQ bij mijn ouders heel wat heerlijke aardappelkoekjes over. Heerlijk makkelijk en gezond zo’n lunch!

IMG_3641

Diner 
Vandaag heb ik nog niet zoveel vitamientjes gegeten. Ik ben helemaal in mijn nopjes met mijn nieuwe spiraalsnijder, dus ik besluit om een frisse salade met komkommerpasta te maken.

IMG_3710

Dag 2

Ontbijt
Een drukke dag vandaag: een casting, een meeting en dan vanavond gezellig uit eten. Met zo’n lange dag voor de boeg besluit ik stevig te ontbijten met mijn zelf verzonnen Choquinoa pap. Daar kan ik wel even mee vooruit!

IMG_3665

Lunch
Helaas heb ik vandaag niet zoveel tijd voor een uitgebreide lunch, dus snel snel! Op het lunchmenu voor vanmiddag staat daarom een bakje kwark met bessen, nootjes en zaadjes.

IMG_2961

Snack
Een handje cashewnoten

Diner
Yipee! Gezellig uit eten en dan ook nog eens niet zomaar even uit eten. Want ergens in een niemandsoord in Brabant vindt je echt de aller beste Chinees van het land. Helaas verdraag ik geen tarwe, eet ik het liefst zo min mogelijk toegevoegde suikers en ben ik ook nog eens vegetariër wat het soms niet makkelijk maakt om uit eten te gaan. Maar hier wordt ik in de watten gelegd! Mijn favoriete Chinees maakt voor mij dit heerlijk tarwevrij, suikervrij en vegetarisch maaltje klaar- hoe lekker en luxe is dat!

IMG_3182

Dag 3

Ontbijt
O jee, ik heb het idee dat ik wel een beetje als een luxepaardje begin te klinken! Haha want ik ga weer uit eten. Dit keer ontbijt ik met een vriendin bij Eetbar Dit. Ik smikkel van heerlijke griekse yoghurt met dadelkoek, tutti-frutti en munt. YUM.

IMG_3516

Snack
Een rijstwafel met hummus

Lunch
Het is vandaag heerlijk weer, en dan heb ik altijd zin in fruit en salades. Daarbij is het ook nog eens weekend, zaterdag en dus betekent dat ik alle tijd heb vandaag om een lekkere salade voor mezelf in elkaar te draaien. Het resultaat: Een salade van veldsla met allerlei lekkers en tofu en hummus on top.

IMG_3103

Snack
Een sinaasappel

Diner        
Op de markt vond ik vandaag een gele courgette. Daar wilde ik een lekker recept mee maken. Daarom bestaat mijn diner vanavond uit gele courgettepasta met geitenroomsaus, tomaatjes, nootjes en een restantje verkruimelde fallafelballetjes on top.

IMG_3690

Dankjewel voor het delen van je gevarieerde en gezonde eetdagboek Romee! 

Tips: Super leuk om weer een vegetarisch eetdagboek te zien. Zo zie je maar weer, dat dit echt niet hoeft te betekenen dat je saai eet 😉 En wat eet je gedisciplineerd en gezond!

De eerste dag ontbijt je wel heel erg licht, ik weet niet of je een drukke dag voor de boeg hebt of juist heel weinig te doen hebt waardoor je niet zo’n trek had, maar wat extra havermout door je yoghurt, een schepje muesli of wat noten bijvoorbeeld erbij zou zorgen voor een iets betere bodem voor de dag. Dit heeft als voordeel dat je langer verzadigd bent en dus juist minder snel grijpt naar ongezonde dingen (ook al doe je dit volgens mij niet zo te zien!). Je aardappelkoekjes en salade zien er echt onwijs heerlijk uit! Al met al hele lekkere dingen op het menu bij jou zeg!

Nog een goede tip: fruit kan je ook altijd beter combineren met wat eiwitten, dit zorgt voor een stabielere bloedsuikerspiegel! 

De tweede dag heb je juist weer een hele mooie uitgebalanceerde dag. Lekker wat quinoapap, boordevol eiwitten, langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen – een top ontbijt! Je lunch bevat ook lekker eiwitten van de yoghurt en de noten en het fruit weer voor extra vitaminen. En je diner is jaloersmakend, ik wil zo’n Chinees wel graag hier in de buurt! 😉

De derde dag valt het op dat je ook erg licht eet en weinig (goede) koolhydraten binnen krijgt. Je mag best een zoete aardappel, wat havermout of lekker wat extra peulvruchten aan je maaltijdjes toevoegen!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*